Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община подарява безплатни театрални и циркови представления на децата през целия юни

Детски празник "Мечтаем Заедно" в София
Снимка: БГНЕС

Под мотото “За децата на София” градът ще се превърне в сцена на радост, спорт, култура и добротворство през целия юни, съобщиха от Столичната община.

В продължение на месец децата ще могат да посещават безплатни театрални представления, да чуят откъси от любими книги с гласа на известни актьори и да усетят магията на цирковото изкуство. Ще бъдат организирани също доброволчески акции, които събират млади и големи и им показват колко по-приятно е заедно да вървят напред.

В Международния ден на детето столичният кмет Васил Терзиев пожела на празнуващите да останат деца възможно най-дълго в отношението си към света. В Княжеската градина той постави началото на детския празник “Мечтаем Заедно”, организиран от Столичната община с подкрепата на клуб “Бегач”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вино се лее в Стара Загора

Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на Августиада, фолклорни групи и сдружението за антични възстановки "Виа Претория", съобщи за БНР Олег..

публикувано на 27.09.24 в 21:05
Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00