Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти на българите в Молдова ще бъдат подпомогнати финансово от България

Срокът за кандидатстване е 19 юни

Снимка: Facebook / BGEmbassyChisinau

Министерство на външните работи на България чрез посолството на страната ни в Молдова обяви процедура за приемане и подбор на предложения за проекти, които ще бъдат изпълнявани с безвъзмездна финансова помощ в рамките на Програма за подкрепа на организации на българската общност в Република Молдова през 2024 г. Целта на програмата е да бъде запазен и развиван българският дух сред диаспората ни в Молдова и да бъде популяризирана българската култура.

В Програмата могат да участват организации на българската общност в Република Молдова, регистрирани съгласно местното законодателство. Максималната стойност на един проект не може да надхвърля 50 000 лева.

Кандидатстването става чрез попълване на типови формуляри, които бенефициерите могат да изискат по електронен път на press_edu_cult@mtc.md.

Всички графи на формуляра следва да бъдат попълнени на български език. Крайният срок за набиране на проектните предложения е 19 юни 2024 г. Повече информация може да се намери на Фейсбук страницата на посолството ни в Кишинев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силвия Базиле

Антисистемният вот от чужбина и как 18-годишната Силвия гласува за първи път

Драматично ниската избирателна активност и прибягването до протестен вот е тенденция, която се задълбочава и сред българите зад граници, твърдят социолози. Съдейки от последните няколко предсрочни избори, профилът на нашенския избирател зад граници..

публикувано на 13.06.24 в 10:05

Само ГЕРБ са имали предизборна проява в Босилеград и спечелиха вота в сръбската община

ГЕРБ взема най-много гласове  - 70,  при гласуването в секцията в Босилеград в Западните покрайнини в Сърбия, сочат окончателните данни. Втори са "Продължаваме промяната - Демократична България " с 30 гласа. Трети се нареждат "Възраждане" с 24..

публикувано на 11.06.24 в 09:05
Опашка за гласуване във Великобритания по време на изборния ден

Едва 500 българи във Великобритания са успели да гласуват за Европарламент

На проведените в неделя избори за български парламент в Обединеното кралство победител е "Продължаваме промяната - Демократична България". Голямата изненада и на Острова е партия „Величие“ с трета позиция след "Възраждане". При по-ниска..

публикувано на 11.06.24 в 09:01