Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти на българите в Молдова ще бъдат подпомогнати финансово от България

Срокът за кандидатстване е 19 юни

Снимка: Facebook / BGEmbassyChisinau

Министерство на външните работи на България чрез посолството на страната ни в Молдова обяви процедура за приемане и подбор на предложения за проекти, които ще бъдат изпълнявани с безвъзмездна финансова помощ в рамките на Програма за подкрепа на организации на българската общност в Република Молдова през 2024 г. Целта на програмата е да бъде запазен и развиван българският дух сред диаспората ни в Молдова и да бъде популяризирана българската култура.

В Програмата могат да участват организации на българската общност в Република Молдова, регистрирани съгласно местното законодателство. Максималната стойност на един проект не може да надхвърля 50 000 лева.

Кандидатстването става чрез попълване на типови формуляри, които бенефициерите могат да изискат по електронен път на press_edu_cult@mtc.md.

Всички графи на формуляра следва да бъдат попълнени на български език. Крайният срок за набиране на проектните предложения е 19 юни 2024 г. Повече информация може да се намери на Фейсбук страницата на посолството ни в Кишинев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Опашка за гласуване пред посолството на България в Лондон

Българи във Великобритания: Ненужни са държавните служители, командировани от София за изборите

Много ниска е била активността сред българите, живеещи в столицата на Великобритания, това съобщи за Радио България Светлана Канева, председател на изборната секция "Лутън" в английската столица. Тя обобщава впечатленията и на свои колеги от още 4..

публикувано на 09.06.24 в 22:35
Посолството на България в Загреб

Спокоен изборен ден за малката българска диаспора в Загреб

На днешния изборен ден сънародниците ни в Хърватия гласуват в една единствена секция, намираща се в посолството ни в Загреб. Българската диаспора в балканската държава е малка. " В Загреб живеят около 130 българи – някои от тях са временно..

публикувано на 09.06.24 в 19:15
Гласуване в секция в посолството на България в Никозия

Изборите за българите в Кипър приключиха в 18 ч.

За промяна на всичко и с надежда за по-добро гласуват българите в Република Кипър, които днес дадоха своя вот на Европейските избори и на изборите за народни представители в България. В Република Кипър по неофициални данни има около 30 000 българи, които..

публикувано на 09.06.24 в 19:05