Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България все още няма позиция за срещата на НАТО

Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази разочарование, че все още страната ни няма позиция, с която да се яви на срещата на върха на НАТО, предаде репортерът на БНР Даниел Инков. По думите на Борисов, Европейската комисия е излезла с доклад как българският народ е пропилял време и милиарди, заради Плана за възстановяване. За съжаление еврофондовете не се използват от българите и едва след май месец правителството започва да работи по тях, подчерта Борисов. Предстои среща на най-високо ниво в НАТО, ние трябваше да имаме вече позицията на България, на Външното министерство, който и да отиде, да я отстоява, добави Борисов.

Късно вчера служебният премиер Димитър Главчев отправи запитване към Народното събрание кой ще представлява България на срещата на върха, която ще се проведе от 9-ти до 11-ти юли във Вашингтон.

След председателки съвет в парламента тази сутрин депутатът от партия "Възраждане" Цончо Ганев посочи, че Народното събрание няма да вземе позиция по казуса кой да представлява България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Позицията на "Възраждане" е, че на форума страната ни може да бъде представлявана или от премиера, или от президента, каза Ганев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът няма да ръководи българската делегация на срещата на НАТО

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от президентството. Държавният глава не приема..

публикувано на 27.06.24 в 18:35

Срещите с най-малките партии слагат край на консултациите при президента за съставяне на кабинет

Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Тази позиция изрази председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на..

обновено на 26.06.24 в 16:59

Последни консултации преди връчване на първия мандат за формиране на правителство

Президентът Румен Радев днес, 26 юни, завършва консултациите с парламентарните групи от 50-ото Народно събрание, както предвижда конституционната процедура преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство в рамките..

публикувано на 26.06.24 в 07:05