Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира на трева в Бад Хомбург

Снимка: БТА


Виктория Томова започна с победа участието си в тенис турнира на трева в Бад Хомбург, Германия, с награден фонд над 802 хил. евро.

Преминалата през квалификациите българка се наложи с 6:1, 6:3 над участващата с “уайлд кард” представителка на домакините Татяна Мария. През 2022 г. съперничката на Виктория Томова достигна полуфиналите на “Уимбълдън”, но отпадна от тунизийката Онс Жабюр.

Във втория кръг първата ни ракета ще играе срещу срещу деветата поставена Анна Калинская от Русия или Линда Носкова от Чехия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Пайташев

Винаги има надежда българският футбол да се оттласне от дъното

В рамките на месец феновете на футбола на Стария континент ще са пред телевизионните екрани, а най-запалените - и на стадионите в Германия, за да триумфират заедно с любимите отбори или да изстрадат загубите им. Те могат също така да се запознаят с..

публикувано на 14.06.24 в 06:10

България и Словения не успяха да се победят в приятелски мач

Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 със Словения в приятелска среща, играна в Любляна. Това е шести мач на националите под ръководството на Илиан Илиев, в който записаха пет равенства - с Унгария, Сърбия, Азербайджан, Румъния и..

публикувано на 09.06.24 в 15:44
Виктория Томова

Виктория Томова ще участва на олимпиадата в Париж

Първата ни ракета Виктория Томова ще се състезава на олимпийските игри в Париж, съобщи Българската федерация по тенис. Участващите на сингъл ще бъдат официално обявени в понеделник, 10 юни, но вече е ясно, че сред тях директно влиза и..

публикувано на 06.06.24 в 13:08