Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български деца в Брюксел посещават часове по роден език в белгийската библиотека "София"

Снимка: БТА

Деца от Българското училище “Пейо Яворов” в белгийската столица учиха български език и литература в библиотека "София" в Скарбек, Брюксел. По инициатива на училището и със съдействието на завеждащия българската секция в библиотеката Арон Вилем през учебната година там се организираха съботни занимания.

“В библиотечните пространства децата имаха възможност да се докоснат до българската литература, да научат нови неща за България и нейния език, който е част от богатото многоезичие на Брюксел. Учениците четоха и слушаха истории и разкази на български, участваха в интерактивни игри и разглеждаха българската колекция от книги. Някои от тях, както и много родители, станаха членове на библиотеката и могат да вземат български книги вкъщи”, разказа директорът на училището Милена Дикова.
Сътрудничеството с библиотеката ще продължи и през следващата учебна година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Уроците на Блага“ на Стефан Командарев

Елегантен букет от български филми показва фестивал в Рим

От днес до 23 юни Рим ще бъде завладян от българско кино. За 17-та поредна година едно от знаковите места на италианската столица – Дома на киното (Casa del cinema) във Вила Боргезе е домакин на "Фестивал на българското кино". Организиран от..

публикувано на 21.06.24 в 16:15
Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54