Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско открива летния туристически сезон

Снимка: БГНЕС

Отдих, далече от тълпите в летните курорти, разходки в планината, възможности за преходи пеша или с електрически велосипеди – всичко това очаква туристите от днес в Банско.

Курортът в Пирин планина ще изненада постителите си през лятото с много спортни атракции за малки и големи. На Бъндеришката поляна е разположен малък развлекателен комплекс с кула за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, човешки джаги и 400-метрова водна пързалка.

През юли ще има прожекции на български филми под открито небе, фестивал на училищните оркестри, представяне на най-добрите български състезатели от екстремния ендуро шампионат.

Пакетните цени за един ден за възрастен са 90 лв., а за деца от 8 до 12 г. – 55 лв. Те включват двупосочен билет за кабинков лифт, еднократно спускане по лятна пързалка и пет спускания с туби в улей.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо време с температури до 38 градуса

В понеделник ще бъде слънчево. В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, а в останалите райони ще остане почти тихо. Продължава горещото време с максимални температури между 33° и 38°, в София – около 33°. В планините ще..

публикувано на 30.06.24 в 18:30

Джулай морнинг събира стотици на бургаския плаж

Стотици хора ще посрещнат изгрева в първото юлско утро с голям концерт на централния плаж в Бургас. Програмата за “Джулай морнинг – 2024” ще започне тази вечер и ще продължи до сутринта. На откритата сцена ще излязат различни групи, а Владо..

публикувано на 30.06.24 в 17:15

Румен Радев пожела единство на църквата и духовен възход на българския народ

“ Вярващите се нуждаят от единство на църквата, от единство на православието, нуждаят се от водачество към духовен възход на българския народ ”, каза пред журналисти президентът Румен Радев преди интронизацията на новоизбрания български патриарх..

публикувано на 30.06.24 в 15:45