Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много голям интерес имаше към организираните от България медицински прегледи в Кукъс

Снимка: БТА

Безплатните мултидисциплинарни прегледи, направени от български и албански медицински екипи в Кукъс привлякоха над 300 души в последните два дни на юни. Прегледите бяха отразени от основни албански медии, сред които Албанското радио и телевизия.

Профилактичните прегледи бяха организирани от Медицинския колеж в Тракийския университет и посолството на България в Тирана, съвместно с община Кукъс.
Българският екип от 11 души, сред които четирима студенти се ръководеше от директора на Медицинския колеж доц. Павлина Тенева, предава БТА. Организаторите бяха осигурили и преводачи, така че прегледите обхванаха както представители на местното българско национално малцинство в областта Гора, така и дошлите албанци от региона. Мнозина от тях споделяха, че за първи път имат възможност за безплатни очни прегледи и редица други изследвания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Чатбот ни дава информация за туристически обекти в Болградския район

В молдовския град, където преобладаващото население е с български корени – Болград, беше представен чатботът "Пътуваме из Болградския район" /«Мандруємо Болградщиною»/, създаден в Telegram от Наталия Илина, преподавателка по информатика в Болградския..

публикувано на 01.10.24 в 14:11

Ансамбъл “БГ Фолк ритми” отпразнува 10-ия си рожден ден в Копенхаген

Българският ансамбъл “БГ Фолк ритми” отбеляза десетгодишнината от основаването си с празничен концерт в Копенхаген. “ Ние в “БГ Фолк ритми” сме събрани от всички кътчета на България с любов и желание да танцуваме български народни танци. Живеем в..

публикувано на 28.09.24 в 20:10

Изпълнителната агенцията за българите в чужбина гостува при българите в Швеция

Делегация от Агенцията за българите в чужбина, начело с изпълнителния директор Райна Манджукова се срещна с българската общност в Швеция. "Българската църковна община “Света Богородица” в град Малмьо съществува повече от 40 години и извършва..

публикувано на 27.09.24 в 18:19