Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебното правителство се готви да сдава властта и отчете своята дейност

Димитър Главчев
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство изпълни успешно своята основна задача – организира честни и прозрачни избори за Народно събрание и за Европарламент. Всички дейности бяха извършени прозрачно и в срок, отчита служебният кабинет на Димитър Главчев в равносметката на свършното от началото на своето управление, което започна на 9 април.
По сектори се отчита, че служебният кабинет е ускорил изграждането на Националната детска болница.

Събарянето на старите сгради и разчистването на терена на Националната детска болница
Успешно са осъществени първите мисии за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха.


В образованието са повишени заплатите във висшите училища. Пенсиите са увеличени с 11%. В земеделието са изплатени парите по т. нар. "украинска помощ". Потърсени са също пари от ЕС за борба с градушките.

Подписането на договори за изграждане на Вертикалния газов коридор

В енергетиката е започнало изграждането на Вертикалния газов коридор от Гърция към Румъния. Един от блоковете в АЕЦ "Козлудуй" заработи с алтернативно американско гориво. "Отпушено" е строителството на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле.

Проведени са успешни търгове за нови влакове и обновени вагони. Започната е и модернизацията на Дунав мост при Русе и на граничните пунктове към Турция.

Повишението на цените на тока е минимизирано, отчита кабинетът. Продължава и работата за влизане на страната в Еврозоната. В областта на сигурността и отбраната са възстановени редица полицейски управления – пише в отчета, разпространен от прессекретариата на правителството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Повечето българи подкрепят членството в НАТО

Ако се проведе референдум дали да бъде продължено членството в НАТО, 59% от българите биха отговорили утвърдително, показва проучване на Алианса. По този показател България се нарежда на предпоследно място сред 32-те страни членки – зад нея с 58% е..

публикувано на 06.07.24 в 10:13

Предлагаме 80 милиона евро за Украйна, но ще ги дадем, ако ги одобри парламентът

В позицията, с която България отива на срещата на върха на НАТО, е посочено, че страната ни може да предостави 80 млн. евро на Украйна. Това съобщи в кулоарите на парламента служебният премиер Димитър Главчев. Той обаче уточни, че тази или..

публикувано на 05.07.24 в 17:31

По съседски: Събития с балкански адрес

Гърция върна частично шестдневната работна седмица Гърция въведе шестдневна работна седмица за някои фирми в опит да повиши производителността и заетостта. Регулацията, която влезе в сила на 1 юли, се противопоставя на глобалната..

публикувано на 05.07.24 в 10:40