Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Снимка: AP/BTA

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще помагат за сигурността на олимпиадата. България е сред първите държави, която е откликнала на молбата на Париж за международна помощ, казва посланикът. 

Посолството и Френският институт канят българската публика на тържествата, които ще се проведат в София, Варна и Бургас по случай откриването на олимпийските игри на 26 юли. Церемонията ще се излъчва на живо на огромни екрани.

"Основната пречка за френските инвеститори в България е липсата на работна ръка. Следващото правителство трябва да завърши реформите за върховенството на закона и независимостта на съдебната система. България е глас, който се чува в концерта на европейските нации и в него се вслушват, когато изтъква своите аргументи", обяснява още Мейер пред изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево време и сравнително високи температури ни подарява 17 октомври

В четвъртък, 17 октомври, ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обед и над Централната част на България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България..

публикувано на 16.10.24 в 19:45

СЕМ изслуша кандидатите за генерален директор на БНР, предстои избор

Съветът за електронни медии днес изслуша последните трима кандидати за генерален директор на Българското национално радио преди да направи избора си на 17 октомври т.г. Седем души се състезават за поста – сегашният директор Милен Митев,..

публикувано на 16.10.24 в 17:17
Народен театър

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура. Това показват данни от национално социологическо проучване на социологическа агенция "Алфа рисърч" по поръчка на проектите "Фабрика за идеи" и "Обсерватория за..

публикувано на 16.10.24 в 17:03