Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2615 лева е минималната издръжка на тричленно семейство за един месец

Пламен Димитров
Снимка: БТА

Нужният месечен доход за издръжка живота на тричленно семейство с двама работещи и дете до 14 години е 2615 лв. към месец юни, сочи анализът на Конфедерацията на независимите синдикати в България - КНСБ. За сам живеещ човек са нужни 1453 лв. От КНСБ отбелязват, че доходът за издръжка намалява с 0,1% на тримесечна база и нараства с 3,6% на годишна база.

"Искаме да има дефиниция на национално ниво за заплатата за издръжка и Националната статистика да я обявява на тримесечие - каза Пламен Димитров, президент на най-големия синдикат. - Така гражданите ще имат представа, колко пари им трябват, за да живеят сравнително добре по българските стандарти". Нужният доход само за храна е 572 лв. за един работещ на месец. Това е 39,4% от общия доход, отчитат също от КНСБ. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно ще се редуват слънце, облаци и дъждове

В неделя преди обяд ще има повече слънчеви часове, главно на югоизток ще превалява. След обяд дъждове ще има над Западна и Централна България. Минималните температури ще са между 5° на запад до 17° на изток, в София 7°. Максималните ще са от 16..

публикувано на 14.09.24 в 17:20
Виктория Василева

ЦИК отстрани „Има смисъл“ от участие в парламентарните избори

Централната избирателна комисия (ЦИК) заличи регистрацията на Коалиция „Има смисъл“ за участие във вота за парламент на 27 октомври. Причината е недействителни подписи на избиратели във внесената подписка при регистрацията. От коалицията няма да..

публикувано на 14.09.24 в 12:53

По 3 версии работи разследването за катастрофата с L-39 в "Граф Игнатиево"

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда са версиите, по които работи разследването за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет L-39 в "Граф Игнатиево". Това съобщи майор Христо Анчев наблюдаващ..

публикувано на 14.09.24 в 12:13