Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Северна Македония ще продължат съвместния културен календар

Снимка: Министерство на културата и туризма на Република Северна Македония

В Министерството на културата и туризма в Северна Македония посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов и новият министър Зоран Лютков са обсъдили доброто сътрудничество и обмен на проекти във всички областта на културата, съобщават от македонското министерство. На разговора е присъствала и директорът на Българския културно-информационен център в Скопие Антония Велева. 

Отчетени са осъществените до момента по-мащабни събития от съвместния културен календар и участието на български творци в Международни фестивали в Северна Македония. Подчертано е, че добрата практика за обмен на съдържание между големи и престижни фестивали, както и представления и други артистични проекти, трябва да продължи. Като добър пример е посочена изложбата "Требенище", която е плод на дълго сътрудничество между националните археологически музеи в Скопие, София и Белград.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Европейски конгрес по горска педагогика се провежда в Юндола

От днес страната ни е домакин на XVIII-тия Европейски конгрес по горска педагогика. Четиридневният форум ще се проведе в базата на Учебно-опитното горско стопанство “Георги Ст. Аврамов” – Юндола, под мотото: “Европейските гори, засегнати от пожари,..

публикувано на 02.09.24 в 07:00

Изпращат българския контингент в Косово с тържествен ритуал

Българският военен контингент ще бъде изпратен днес с тържествен ритуал за участието си в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) в състава на Регионалното командване “Запад”. Ритуалът ще се състои в Асеновград с участието на..

публикувано на 02.09.24 в 06:00

Новата седмица започва без горещини

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има отново над източната половина от страната и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Североизточна..

публикувано на 01.09.24 в 18:00