Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Северна Македония ще продължат съвместния културен календар

Снимка: Министерство на културата и туризма на Република Северна Македония

В Министерството на културата и туризма в Северна Македония посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов и новият министър Зоран Лютков са обсъдили доброто сътрудничество и обмен на проекти във всички областта на културата, съобщават от македонското министерство. На разговора е присъствала и директорът на Българския културно-информационен център в Скопие Антония Велева. 

Отчетени са осъществените до момента по-мащабни събития от съвместния културен календар и участието на български творци в Международни фестивали в Северна Македония. Подчертано е, че добрата практика за обмен на съдържание между големи и престижни фестивали, както и представления и други артистични проекти, трябва да продължи. Като добър пример е посочена изложбата "Требенище", която е плод на дълго сътрудничество между националните археологически музеи в Скопие, София и Белград.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да стигне до похитените българи от Galaxy Leader

Евродепутатът Елена Йончева е в град Сана, Йемен, като целта ѝ е да стигне до пристанищния град Ходейда на Червено море. Там се намира корабът Galaxy Leader с похитените от хутите българите – капитан Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил..

публикувано на 18.09.24 в 17:21
Александар Николоски

Остри реакции в България, след като вицепремиерът на РСМ нарече българите "нецивилизовани"

От БСП настояват Министерството на външните работи да извика посланика на Република Северна Македония у нас за обяснение по повод коментари на вицепремиера Александър Николоски. В телевизионно интервю той е нарекъл българите "нецивилизовани" и..

публикувано на 18.09.24 в 16:51

Немски журналисти се запознаха с красотите на Южна и Централна България

Петима немски журналисти, представители на водещи туристически медии, посетиха емблематични дестинации в Южна и Централна България в опознавателен тур, организиран от Министерството на туризма между 8 и 13 септември. Акцент в обиколката бе поставен върху..

публикувано на 18.09.24 в 15:21