Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На всеки 20 минути в страната се подава сигнал за нов пожар

Снимка: Пресцентър МВР

"В селата Крайнево, Воден и Шарково работим на 3 фронта. На всеки 20 минути постъпва сигнал за нов пожар в страната - каза на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов в с. Мамарчево, община Болярово. - Няма опасност за хората. Единият пожар в Ямболско тръгва към българо-турската граница. Всеки следобед силният вятър създава огнени кълбета. Това е една от причините огнеборците да не могат да овладеят пламъците. Франция също е в готовност да изпрати на помощ два хеликоптера", обяви министърът.

Транспортният министър ще се срещне с мобилните оператори, за да поставят мобилна клетка във Воден, съобщи на брифинга служебният премиер Димитър Главчев. Той отхвърли обвиненията, че пожарната не си е свършила работата навреме и е оставила част от къщите във Воден да изгорят. Главчев каза още, че ще свика в петък или в събота съвета за сигурност, на който да бъдат обсъдени проблемите с пожарите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Напусна ни журналистът Иван Гарелов

На 81-годишна възраст почина известният журналист и международник Иван Гарелов. Телевизионният водещ и автор на знакови обзорно-политически предавания е починал тази сутрин в неврореанимацията на болницата за спешно лечение "Пирогов ". Той беше..

публикувано на 03.09.24 в 10:52
Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с посланика на Р Турция в България Н.Пр. Мехмет Саит Уянък

България и Турция отчитат 70% намаление на миграционния натиск

В резултат от засиления диалог и действията на компетентните органи на България и Турция е отчетено намаление с над 70% на миграционния натиск, съобщи пресцентърът на МВнР. В информацията се посочва, че служебният министър на вътрешните работи..

публикувано на 03.09.24 в 10:22

Вече имаме достъп до електронното си здравно досие

Само за ден 500 българи влязоха в здравните си досиета с мобилните си телефони чрез приложението чрез еЗдраве, съобщи Министерството на здравеопазването. В рамките на първия ден, 2-ри септември, достъпът беше възможен и без личен електронен..

публикувано на 03.09.24 в 09:10