Рекорден брой царски орли - общо 48 малки на застрашения вид, са се излюпили в България през тази година. Това е най-високият брой малки, регистриран от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) за последните 25 години, откакто се провежда..
Във вторник ще е предимно слънчево. След обяд от запад-северозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток и с него вечерта ще започне да прониква студен въздух. Максималните..
Седмите предсрочни парламентарни избори в страната „пуснаха“ осем формации в бъдещия 51-ви парламент на България. Ще спре ли с тях колелото на избори?- отговорите търсим в „България днес“ този понеделник. Ще чуете..
На прага на поредните предсрочни парламентарни избори, умората на българските граждани от управленската безнадеждност е видима. Такава изглежда има и на..
Към 16:00 ч. средната избирателна активност за страната е 26,25% по данни на ЦИК. Това обяви на брифинг заместник-председателят и говорител на комисията..
Много трудности срещат в придвижването и в бита си хората с двигателни и зрителни увреждания в България. Но освен чисто физически, пречките се оказват и..