Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Фестивал на виното и фермерските деликатеси разбужда сетивата на гурманите в Плевен

Снимка: Time for Wine Festival

Фестивал на виното и фермерските деликатеси ще се проведе от днес до 1 септември в двора на Регионален исторически музей - Плевен. Очакваниата са за незабравимо изживяване с най-доброто от българското вино и млечни и месни деликатеси от Северна България.

Като изтънчена част от програмата на фестивала "Time for Wine - Плевен 2024" в първия ден на форума Институтът по лозарство и винарство – Плевен към Селскостопанска академия организира "Открит ден", посветен на червения винен сорт Рубин. Представянето на сорта ще бъде съпътствано с дегустация на вина от различни производители. Може да бъде опитан и новият български сладолед по италианска технология с вина от грозде сортове "Плевенска роса", "Рубин", "Врачански мискет" и "Гъмза".

На ежегодната си изложба научното звено на Селскостопанската академия, съвместно с Аграрния университет - Пловдив, Института по земеделие и семезнание "Образцов чифлик" и Института по земеделие - Кюстендил, ще представи традиционни и нови десертни сортове грозде.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Най-добрите ни гимнастици ще се състезават на Световната купа във Варна

България ще бъде представена на започващата днес Световна купа по спортна гимнастика във Варна с 14 състезатели. Европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева, която ще участва на коронния си уред пред родна публика, ще води женския..

публикувано на 08.05.25 в 07:05

Има жълт код за опасни валежи в 13 области на Северна и Източна България

В четвъртък  сутринта валежите ще спрат над цялата страна. Минималните температури ще са от 8 до 13°. В София ще е около 9°. През деня още преди обяд отново ще завали. В Северна България ще вали на повече места и по-интензивно с гръмотевици. Ще има..

публикувано на 07.05.25 в 19:00
Людмил Фотев

Бирата е изкуство, а не продукт за масова консумация

"Азбука на бирата" е първото заглавие, което измислих преди 15 години, когато започнах да събирам своите бирени истории – пише в предговора на новата си книга журналистът от БНР, ценител, изключителен познавач на една от най-древните напитки в света,..

публикувано на 07.05.25 в 11:50