Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усилване на вятъра и в допълнение – кратки интензивни валежи и гръмотевици в петък

Снимка: Архив

През следващото денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици. Остават условията и за градушки.

В петък
, 30 август, вятърът отново ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 23° в североизточните до 31° в крайните югозападни райони, в София 25°-26°.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 20°-21°, на 2000 метра - около 13°.

Над Балканите облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни, валежи от дъжд и гръмотевици.

В останалата част от Европа – над Пиренейския полуостров облачността ще е променлива, значителна в североизточните райони, където ще превали и прегърми. На Британските острови ще е предимно слънчево. Значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна ще е облачността и в северните части на Франция и Германия, както и в страните от Бенелюкс. На места там ще превали и прегърми. В Южна Франция и в повечето райони на южните централноевропейски страни ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в района на Алпите. Краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици ще има на Скандинавския полуостров и във Финландия. В Източна Европа времето ще е слънчево и топло.

Ето и максималните температури на места:
В Лондон ще е 23°. В Париж 24°, в Берлин, Лисабон и Москва – 27°. Рим се очакват 36°, Белград – 32°, Будапеща – 33°, Атина – 31°. В Мадрид и Варшава 30°, а в Истанбул 29°.
Отвъд Океана – във Ванкувър 22°,Отава 23°. В Сан Франциско – 21°, в Ню Йорк – 22°, Чикаго – 31°, а в В Маями 30°. В Мексико сити и Каракас 24°, в Лима 17°, а в Сантяго де Чиле 14°. В Рио де Жанейро ще е 25°, в Карачи 28°, Тел Авив – 31°, Риад – 42° и Кувейт Сити 41 °. В Маракеш – 32°, в Кайро 34°. В Мелбърн 17°, в Сидни 22°. В Окланд 19° и в Уелингтън 15°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно ще се редуват слънце, облаци и дъждове

В неделя преди обяд ще има повече слънчеви часове, главно на югоизток ще превалява. След обяд дъждове ще има над Западна и Централна България. Минималните температури ще са между 5° на запад до 17° на изток, в София 7°. Максималните ще са от 16..

публикувано на 14.09.24 в 17:20
Виктория Василева

ЦИК отстрани „Има смисъл“ от участие в парламентарните избори

Централната избирателна комисия (ЦИК) заличи регистрацията на Коалиция „Има смисъл“ за участие във вота за парламент на 27 октомври. Причината е недействителни подписи на избиратели във внесената подписка при регистрацията. От коалицията няма да..

публикувано на 14.09.24 в 12:53

По 3 версии работи разследването за катастрофата с L-39 в "Граф Игнатиево"

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда са версиите, по които работи разследването за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет L-39 в "Граф Игнатиево". Това съобщи майор Христо Анчев наблюдаващ..

публикувано на 14.09.24 в 12:13