Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежите продължават, по върховете ще превали и сняг

Снимка: БТА

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее; по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване. Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието: 15°-18°; в София около 7°. 

Във вторник над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен от север. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър в ниските части от север-североизток, а по билата от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 8°.

По Черноморието облачността ще е значителна, по северното крайбрежие ще има по-съществени разкъсвания. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 23°-25°. Температурата на морската вода е 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканския полуостров над по-голямата част ще има значителна облачност. На места в западните и централните райони и в Северна Гърция ще има валежи от дъжд.

Над Пиренейския полуостров ще бъде предимно слънчево, а също и над Британските острови, Западна Франция, страните от Бенелюкс, Северна Германия и Дания. Над останалите райони от Западна и Централна Европа, както и в Италия ще има значителна облачност и валежи. Валежи ще има и по западното крайбрежие на Норвегия, във Финландия, крайните североизточни райони от континента, както и в Южна Украйна. Над останалата част от Източна Европа ще бъде предимно слънчево.

В Стокхолм ще е 18°, в Париж и Рим 19°, в Лондон, Будапеща и Белград 20°. В Берлин 24°. Във Варшава и Букурещ 23°. В Москва 26°. В Мадрид 27°, в Истанбул 28°, в Атина 29°, а в Лисабон 31°.

Във Ванкувър 15°, в Отава 27°. В Сан Франциско 17°, в Ню Йорк 25°. В Чикаго 28°, Маями 31°. В Мексико сити 23°, Каракас 26°, в Лима 18°, в Сантяго де Чиле 22°, в Асунсион 26°. В Рио де Жанейро ще е 22°, а в Сау Паулу 33°. В Карачи 32° и Тел Авив 29°, в Риад 40°, Кувейт Сити 36°. В Маракеш и Кайро 31°. В Мелбърн 16°, в Сидни 19°. В Окланд 12° и в Уелингтън 8°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Египетска компания ще преобрази емблематичния за София Централен универсален магазин

Египетската компания "Антика уърлд" ще представи днес архитектурен проект за реконструкцията на Централния универсален магазин в центъра на София. Компанията ще се захване с преобразяването и управлението на една от емблематичните за българската столица..

публикувано на 19.09.24 в 06:35

Откритие край Самоводене насочва към мястото на Търновската Света гора

Археолози откриха църква, част от манастира на свети Теодосий Търновски, край великотърновското с. Самоводене. Експедицията е ръководена от археолозите от Регионалния исторически музей-Велико Търново проф. Хитко Вачев и Илиян Петракиев. По своята..

публикувано на 18.09.24 в 13:51

След циклона "Борис" призоваха крайречните общини да се готвят за голяма вълна

Трябва да се действа превантивно и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на правителственото заседание.  "Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента,..

публикувано на 18.09.24 в 11:57