Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският фолклорен клуб "Чемшир" се представя в "Културни нощи" в Северна Ирландия

Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR

Българският фолклорен клуб "Чемшир" от град Арма, Северна Ирландия, ще участва в програмата на "Културни нощи" в град Ома, Северна Ирландия. Изявата на групата ни е днес от 19:00 часа местно време на централния площад в Ома. "Скъпи сънародници, вярваме на силна българска подкрепа, за да представим страната ни, България, подобаващо“, написаха във Фейсбук танцьорите. 

Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR
Клуб "Чемшир“ е създаден на 1 септември 2013 г. от Пламена Чемширова. Формацията обединява хора от различни възрасти и с различно ниво на умения от цяла Северна Ирландия, които обичат народните танци. Идеята е да се покаже красотата на българската традиционна народна музика, танци и българска култура, съобщава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Танцьорите от българската фолклорна група "Бременските танцьори" в Германия си търси нови попълнения

Днес сънародниците ни от фолклорна група за народни песни и танци "Бременските танцьори" в немския град Бремен започва репетициите си за новия творчески сезон. Фолклорната формация е създадена през септември 2016 година към Немско-българското сдружение..

публикувано на 18.09.24 в 06:25

Български ученици в Рим съживяват паметта за първото българско училище в Чипровци, създадено през 1624 г.

Едно необичайно откриване на новата учебна година направиха учениците и учителите от българско училище "Асен и Илия Пейкови" в Рим и Флоренция.  На събитието присъстваха посланикът на България в Италия Н.Пр. Костадин Коджабашев, както и Монсеньор..

публикувано на 16.09.24 в 15:05
Снимка: Българско школо „Розова долина” в Тотнъм, Лондон

396 български училища зад граница отварят врати за новата учебна година

Над 32 000 български деца в 43 страни на 6 континента събира първият училищен звънец във всички 396 български неделни училища по света, регистрирани за учебната 2024-2025 г. Над 2000 учители отново ще предават знания на малките ни сънародници – не..

публикувано на 16.09.24 в 06:15