Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският фолклорен клуб "Чемшир" се представя в "Културни нощи" в Северна Ирландия

Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR

Българският фолклорен клуб "Чемшир" от град Арма, Северна Ирландия, ще участва в програмата на "Културни нощи" в град Ома, Северна Ирландия. Изявата на групата ни е днес от 19:00 часа местно време на централния площад в Ома. "Скъпи сънародници, вярваме на силна българска подкрепа, за да представим страната ни, България, подобаващо“, написаха във Фейсбук танцьорите. 

Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR
Клуб "Чемшир“ е създаден на 1 септември 2013 г. от Пламена Чемширова. Формацията обединява хора от различни възрасти и с различно ниво на умения от цяла Северна Ирландия, които обичат народните танци. Идеята е да се покаже красотата на българската традиционна народна музика, танци и българска култура, съобщава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна учебната година за българското училище в Истанбул

Училищният звънец призова на 14 септември над 65 ученици и преподаватели в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул. В Българската екзархия, където се помещава единственото българско училище в мегаполиса се проведе тържество за..

публикувано на 14.09.24 в 17:16
Райна Манджукова

"Сърцето на другата България" – документален филм за една малка агенция с голяма мисия

През есента на 1 9 92 година ,  с постановление  на М инистерския съвет в България е учред ена А генция за българите в чужбина , която да координира държавната политика спрямо сънародниците ни по света . Първият председател,..

публикувано на 11.09.24 в 15:30

24 българки от 19 държави са номинирани за "Българка на годината"

За поредна година Изпълнителната агенция за българите в чужбина ще връчи ежегодната награда "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023" на официална церемония, която ще се проведе през октомври. За престижното отличие са номинирани 24..

публикувано на 09.09.24 в 15:45