Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова пожела на избирателите да помнят края на 50-ия парламент и да направят достоен избор

Илияна Йотова
Снимка: БТА

Петдесетото Народно събрание приключи по начин, който е преди всичко много обиден за нас, българските граждани, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в Маджарово, където се състоя националното поклонение “Ден на тракийската памет” на мемориалния комплекс с пантеон костница край източнородопския град.

Рая Назарян ще свика извънредно заседание на парламента при желание на 1/5 от депутатите

Ние гледахме едни неми картинки, едни хора, които си подхвърляха реплики, обвиняваха се взаимно в корупция, в кражби, но така или иначе не стана ясно какво точно се случи там. А проблемът е изключително сериозен, защото касае хляба на няколко десетки хиляди човека в “Мини Марица Изток”, заяви вицепрезидентът по повод окупацията на парламентарната трибуна от депутатите на “Възраждане” и “Има такъв народ” и осуетеното последно заседание.

Илияна Йотова изрази надежда този ден да остане в съзнанието на хората, които на 27 октомври ще пуснат бюлетина на извънредните парламентарни избори. “Нека да направим този път наистина нашия достоен избор, за да не се сърдим след това на себе си”, пожела тя.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Великобритания ще надграждат своето стратегическо партньорство

Висока оценка за състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха зам.-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и..

публикувано на 13.09.24 в 10:09

Президентът: Нашето общество очаква отстояването на националните интереси

Преодоляването на политическата криза изисква връщането на принципите в политиката и партиите да осъзнаят много ясно, че доверието е залогът за техния успех, изтъкна пред журналисти президентът Румен Радев по повод предстоящите избори. По думите..

публикувано на 12.09.24 в 13:16

Регистрирани за изборите са 28 партии и 11 коалиции

За предстоящите предсрочни избори на 27 октомври 28 партии и 11 коалиции подадоха документи за участие. Предизборната кампания за седмите, в рамките на 4 години, парламентарни избори започва на 27 септември. ЦИК регистрира всички партии и..

публикувано на 12.09.24 в 10:31