Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дневните температури ще се повишат, над страната няма да вали

Снимка: БГНЕС

В четвъртък, 3 октомври, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 6°. Максималните ще са от 23 до 28°, в столицата ще достигат 25°. През деня ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Привечер от северозапад ще се заоблачава.

По Черноморието
 ще е предимно слънчево. Температурите на въздуха ще са до 21-24°. Морската вода е 20-22°. Вълнението ще е 2 бала. 

Над планините
 ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 19°, на 2000 м до 12°.

В петък
 над Централна и Източна България ще е слънчево и топло. Над Западна облачността ще се увеличи и до вечерта на места ще превали слабо.  

В Европа
– над Пиренейския п-ов ще има променлива облачност и кратки валежи. Слънчево ще е на Британските о-ви, в Северозападна Франция, Дания, южните райони на Скандинавския п-ов, източната част на континента и Южна Италия. Над останалите райони ще е облачно и дъждовно, В Северна Италия валежите ще са значителни.

Над Балканите
 на северозапад и над Албания  ще е облачно и със значителни валежи. На изток в полустрова и в Гърция ще е слънчево.
В Лондон ще е 18°. В Париж и Берлин се очакват 15°, в Москва, Белград и Рим – 21°. В Мадрид ще е 25 °, в Букурещ и Истанбул ще е до 26 °. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 28°.
Във Ванкувър и Монреал ще е максимум 16 - 17°. В Чикаго ще е 22, в Ню Йорк  – 16°, в Лос Ансжелис се очакват 33°, в Маями ще e 32. В Мексико сити  и Буенос Айрес – 19°, в Рио де Жанейро 35°, в Дубай – 37°, а в Йерусалим – 26°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Половината младежи имат парични проблеми, ¼ се боят от неуспех в кариерата

Половината от младите хора в България с месечен доход над 2000 лв се боят от финансови проблеми, показва представително изследване на агенция "Тренд". "Младите хора в България - ментални рискове, предизвикателства и перспективи“ е темата на..

публикувано на 01.10.24 в 14:16

89 българи бяха евакуирани от Ливан с правителствения самолет, очаква се нов полет

Първата част от желаещите да се евакуират от Ливан наши сънародници вече са в България. Те пристигнаха на Летище София с правителствения самолет "Еърбъс" в понеделник вечерта. В първата група, която наброява 89 души , са основно семейства, майки с деца..

публикувано на 01.10.24 в 09:34

Октомври започва със слънчево, но хладно време

Във вторник , 1 октомври, над по-голямата част от страната ще е слънчево. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде променлива и на места ще превали. Остава ветровито. Минималните температури ще са между 5 и 10°, в София..

публикувано на 30.09.24 в 19:45