Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои слънчев и топъл есенен четвъртък

Снимка: БГНЕС

В четвъртък, 10 октомври, минималните температури ще са между 10 и 15°, в София 10°. Малко по-ниски ще са стойностите в котловините, където сутринта видимостта ще е намалена. Максималните температури ще са между 24 и 29°, в столицата до 24°. През деня над страната ще е предимно слънчево. 

По Черноморието температурите на въздуха ще са до  20-24°. Морската вода е 21-22°. Вълнението ще е 1-2 бала. 

Над планините също ще е предимно слънчево. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 18°, на 2000 м до 12 градуса. 

В петък облачността ще се увеличи. На места в Западна България ще превали. След обяд северозападен вятър ще носи захлаждане. 

В Европа на юг и на изток ще е слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Италия и Финландия и в отделни райони там ще вали дъжд, на север и сняг. Над останалата част от континента облачността ще е значителна и се очаква дъждовно време – ще вали над Бенелюкс, Норвегия, Швеция и Прибалтика. В Алпите ще падне и сняг. 

Над Балканите облачността ще е разкъсана, над много райони до слънчево. През деня от северозапад облачността ще нараства и там ще превали. 

В Лондон и Москва ще е максимум 12 градуса, в Берлин и Париж до 15 – 16°.  В Мадрид ще е 19, в Рим – 23°, в Истанбул до 26°, в Букурещ и Белград до 28 – 29 °. Най-топлата европейска столица остава Атина с 30°. 

Отвъд Океана – в Монреал и Ванкувър ще е 13 –15°. В Чикаго ще е максимум 21°, в Ню Йорк – 13°, в Лос Анджелис – 29°, в Маями –30°. В Мексико сити термометрите ще отчетат до 23°, в Буенос Айрес –18°, в Рио де Жанейро –24°, в Дубай – 36° и в Йерусалим – 29°.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пробег в центъра на София популяризира леката атлетика като масов спорт

Първият лекоатлетически пробег “Възраждане 5К” ще стартира днес от центъра на София, за да популяризира леката атлетика на открито като подходящ спорт не само за елитни бегачи, но и за граждани от всички възрасти и социални групи. На старта заедно с..

публикувано на 06.10.24 в 06:00

Облачна неделя с превалявания

В неделя ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над западните райони. На много места ще превали дъжд. В Родопите и източните райони, където валежите ще бъдат и по-значителни, ще има гръмотевична дейност. Ще духа слаб..

публикувано на 05.10.24 в 18:30

30 публични сгради грейват в зелено по случай Европейския ден на донорството

Фасадите на над 30 емблематични сгради в цялата страна ще бъдат осветени в зелено тези вечер по повод Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи, съобщиха от Изпълнителната агенция “Медицински надзор”. По този начин се изразява..

публикувано на 05.10.24 в 18:00