Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кенийски атлети най-бързи на “Маратон София 2024”

Снимка: БГНЕС

Шедрак Кимайо и Хариет Чеборе от Кения триумфираха на “Маратон София 2024” в класическата дистанция от 42,195 км. Кимайо успя да я преодолее за 2 часа, 15 минути и 4 стотни от секундата, а Чеборе – за 2 часа, 38 минути и 25 секунди.

Хиляда бегачи потеглиха в класическия маратон в столицата

От българите най-бързи бяха завършилият седми при мъжете Исмаил Сенанджи и четвъртата при жените Надежда Ангелова.

Над 7200 атлети участваха в тазгодишния маратон, което е една трета повече в сравнение с 2023 г. Увеличен е и броят на чужденците, бягали в различните дистанции – над 1100 души от повече от 50 държави. Всички те преминаха край символични за града места и бяха аплодирани от софиянци.

През тази година маратонът се превърна в празник, тъй като за първи път беше съпътстван от богата забавно-музикална програма. По неговото трасе бяха изградени осем сцени, които преливаха от шоу и добро настроение.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчев вторник в България, в София – до 24 градуса

Във вторник , 8 октомври,  минималните температури ще са хладни – между 5 и 10°, в София 7°. На места в котловините и низините ще има мъгли. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са от 23 до 28°, в София - 24°. След обяд от..

публикувано на 07.10.24 в 19:45

Водещият учен в света в сферата на ИИ проф. Зико Колтер с лекция в София

По покана на INSAIT в България пристига един от водещите учени в света в сферата на изкуствения интелект и член на борда на OpenAI – проф. Зико Колтер, съобщи Министерството на образованието. Той ще изнесе публична лекция в Софийския университет, част..

публикувано на 07.10.24 в 17:00

Родители от Скопие на деца със синдрома на Даун, ще проучват добри практики в София

Родители и деца от Дневен център за лица със синдром на Даун ''Доза среќа'', гр. Скопие, ще пристигнат в София на 10 и 11 октомври, по покана и с финансиране от Фондация ''Българска Памет''. Целта на посещението на представителите на..

публикувано на 07.10.24 в 13:21