Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една легенда се завръща – детският песенен конкурс "Като лъвовете" с амбициозно издание във Варна

Снимка: fcshow.bg

Националният музикален конкурс "Като лъвовете" 2024 се провежда от 18 до 20 октомври в Концертната зала на БНР - Варна. Музикалната надпревара се радва на голям интерес и заявилите участие деца и юноши идват от над 20 града в България - споделят организаторите от варненска продуцентска компания. 

Музикалният формат се завръща със съгласието на Ники Априлов, дългогодишен водещ, режисьор и създател на телевизионното шоу за деца "Като лъвовете". 

Първото му издание беше през далечната 1991г. и през годините откри множество таланти в най-крехка възраст – от 6 до 10години. С кратко прекъсване конкурсът продължи до 2008 г., и е в началото на творческия път на известни имена в българския музикален и шоу бизнес, като Криско, Васил Василев (Зуека), фолк певицата Мария, Камен Воденичаров и др. Емблематичната песен на събитието е "Като лъвовете", изпълнявана от Деян Неделчев.

Сега шоуто се завръща, а възрастта на участниците се разширява – от 6 до 18 г. Подготвени са призови и много поощрителни награди, както и Гала концерт на победителите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Царски орел

Сакар посреща Фестивала на царския орел

Българското дружество за защита на птиците и Община Тополовгра организират Фестивал на царския орел в Сакар планина. Събитието събира  на едно място в съботния ден природолюбители, фермери, кулинари и фолклорни състави, които ще сближат публиката..

публикувано на 19.10.24 в 08:40

Слънчев спектакъл наблюдават в градската астрономическа обсерватория на Кърджали

Астрономическата обсерватория с планетариум "Славей Златев" в град Кърджали отвори "вход свободен" по повод празника на града – 21 октомври. Ако времето го позволява, посетителите могат да наблюдават Слънцето и слънчеви петна -  пояснява директорът на..

публикувано на 19.10.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Есенното слънце в събота ще грее без да топли

В събота , 19 октомври, рано сутринта в равнините ще има условия за слана, а по поречията – за краткотрайна мъгла. През деня ще е предимно слънчево с умерен вятър от изток. Минималните температури ще са от минус 2° до 6°, в София – минус 2°...

публикувано на 18.10.24 в 19:45