Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Есенното слънце в събота ще грее без да топли

Есенно море, ноември
Снимка: Радио Варна, Мариела Димитрова

В събота, 19 октомври, рано сутринта в равнините ще има условия за слана, а по поречията – за краткотрайна мъгла. През деня ще е предимно слънчево с умерен вятър от изток. Минималните температури ще са от минус 2° до 6°, в София – минус 2°. Максималните ще са от 11° до 16°, в София – около 14°.

В планините
 ще бъде слънчево със силен североизточен вятър по билата. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде 10°, на 2000 м – около 3°.

По Черноморието
ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°, на морската вода ще са 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В неделя
времето остава без промяна и ще е предимно слънчево.

На Балканите
 ще преобладава слънчево време, но ще бъде сравнително студено. Значителна облачност и валежи ще има по адриатическото крайбрежие. В Атина ще бъде 20°, в Белград и в Истанбул ще е 17, в Букурещ – 14°.

В Западна Европа и Скандинавския п-ов ще е облачно, със слаби локални валежи от дъжд. Над източните райони от Франция и Испания облачността ще се разкъсва до слънчево време. В централноевропейските и балтийските страни ще е слънчево, сутринта в равнините мъгливо. Слънчево ще бъде още в Беларус и западната част от Украйна. Значителна облачност и валежисе очакват в Централното Средиземноморие.

В Рим ще бъде максимум 22°, в Париж и в Лондон – 16°, в Мадрид и в Берлин – 19°, в Москва – 8°
В Монреал се очакват максимални 16 градуса, в Чикаго - 21°, в Ню Йорк - 17°, в Лос Анжелис ще е 23°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сградата на Българска Академия на науките

Академиите на науките на Куба и България обединяват сили в решаването на глобални проблеми

Тази събота, 12 октомври, Българската академия на науките тържествено отбеляза 155-ата годишнина от основаването си с официален прием и концерт в Софийската опера и балет. Именно този специален случай, както и 64-ата годишнина от установяването на..

публикувано на 15.10.24 в 15:25
Инженер Катя Стоянова, ръководител на проекта „Реставрация, консервация и социализация на Хераклея Синтика

Отличиха община Петрич за популяризирането на Хераклея Синтика

Община Петрич получи награда за оригинално популяризиране на туристическа дестинация "Хераклея Синтика". Това каза за БТА инж. Катя Стоянова, ръководител на проекта "Реставрация, консервация и социализация на Хераклея Синтика". Наградата е връчена на..

публикувано на 15.10.24 в 13:47
Атанас Запрянов

Разбилият се учебно-боен самолет L-39 е бил технически изправен

Комисията, която разследва авиокатастрофата, при която на 13 септември се разби на земята учебно-боен самолен L-39 в Граф Игнатиево, не откри преки грешки в организацията на полета. Това съобщи служебният министър на отбраната Атанас Запрянов на..

публикувано на 15.10.24 в 10:36