Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
В сряда , 4 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали. В низините ще бъде горещо с максимални температури между 30° и 35°, за София – около 30°. В..
Изготвени са законови промени заради зачестилите пътнотранспортни произшествия, в които участват товарни автомобили. Това обяви вицепремиерът и министър на транспорта Гроздан Караджов след среща с неправителствени организации за пътната..
Не се очертава мрачен сценарий след приемане на еврото, а бизнесът е готов за влизане в Еврозоната. Това стана ясно на проведената среща от вицепремиера и лидер на БСП Атанас Зафиров с работодатели преди публикуването на 4 юни на конвергентния..
Най-съществената крачка от членството на България в еврозоната е извървяна – страната ни получи официално потвърждение, че е изпълнила всички необходими..
Привърженици на парламентарно представената партия “Възраждане” се събраха пред сградата на Народното събрание, обявявайки се за запазване на..
Откровени разговори с български граждани, които са успели да се реализират в чужбина предлага инициативата Вечер на българските таланти зад граница, която..