Слушайте!

“Дунав Ултра” влезе в полезрението на световния туризъм

Българският веломаршрут по поречието на река Дунав и Добруджа до Черно море “Дунав Ултра” влезе в годишната класация на издателя на пътеводители Lonely Planet за топ 50 препоръчани дестинации в цял свят през 2024 г. Дългият 740 км веломаршрут е единственият..

публикувано на 31.10.23 в 13:30

Да се "гмурнеш" в неизвестното – тайните пътувания до непознати места в България

Туризмът в България има нужда от освежаване, защото хората вече търсят нови преживявания, смята Габриела Терзиева. Тя е експерт по история на арабското изкуство, но е и запален пътешественик. Решава да се захване с нещо ново и необичайно –..

публикувано на 30.10.23 в 10:50
Крепостта

Препоръчват дунавското крайбрежие на България за туристическо пътуване

Популярният туристически пътеводител Lonely Planet включи България сред препоръките за пътуване през 2024 г. "Поредицата от драматични крепости и селища по древната граница на Римската империя - "Дунавският лимес" е номинирана за включване в списъка на..

публикувано на 27.10.23 в 09:36
Попангеловата къща в Трявна

Откриват Музей на тревненската архитектурна школа

Към музейните експозиции на Трявна ще бъде добавена още една – на архитектурните шедьоври в града. Музеят, посветен на Тревненската архитектурна школа се открива днес в най-старата възрожденска къща в града – Попангеловата. Новата експозиция ще представя..

публикувано на 26.10.23 в 11:09
Часовниковата кула - една от емблемите на Берковица

Берковица - опознайте това благословено "райче" на България

"А каква чудна природа тука. Каква красота в това непознато райче!"– така патриархът на българската литература  Иван Вазов описва първите си впечатления от старопланинския град Берковица, разположен в Северозападна България. Това е един от..

публикувано на 23.10.23 в 12:00

"На око" - българските кулинарни тайни през погледа на един американец

Американският автор Рори Милър, който от години живее в България, ще представи днес книгата си с кулинарни приключения на село "На око" в Бургас в клуб "Хаштаг".  Рори Милър от Master Chef и неговата кулинарна книга - "На око" Книгата е..

публикувано на 18.10.23 в 07:20

“Винен тур около Света” в курорта “Св.Св. Константин и Елена”

Обиколка на света на виното с чаша в ръка предлага фестивал, който ще се проведе днес в морския курорт “Св.Св. Константин и Елена”. Осмото издание на “Винен тур около Света” се организира от Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите в..

публикувано на 15.10.23 в 07:00

Клипове на корейски младежи за България предизвикват голям интерес в мрежата

"България има изключителен потенциал да привлича туристи от далекоизточните пазари. Не само в София, но и в по-малко населените места". Това заяви Джонгин Бе, посланик на Република Корея в България, на среща с министъра на туризма Зарица Динкова. На..

публикувано на 13.10.23 в 15:45

Тотален срив на израелския пазар – какво се случва и какво да очаква туристическият ни бранш

В последните дни българските туроператори изцяло отмениха своите програми за Израел, след ненадейните терористични атаки на „Хамас“ и последващия военен конфликт . Нискотарифните авиокомпании, опериращи на българския пазар, също преустановиха..

публикувано на 13.10.23 в 10:15
Зураб Пололикашвили и Зарица Динкова

UNWTO ще издаде пътеводител за кулинарния туризъм в България

Световната организация по туризъм към ООН ще подготви Пътеводител за кулинарен туризъм специално за България, съобщи Зураб Пололикашвили - генерален секретар на UNWTO на среща в Мадрид с министъра на туризма Зарица Динкова. Той е благодарил за българското..

публикувано на 10.10.23 в 08:59