kazanlak obshtina logo 400

Избраха "Царица Роза 2013" в Казанлък

Абитуриентката от Природо-математическата гимназия в Казанлък Юлия Попова бе избрана за „Царица Роза 2013” на церемония, приключила час преди полунощ. Жури председателствано от дългогодишния старши треньор на националния отбор по художествена гимнастика..

публикувано на 11.05.13 в 14:07
полигон "Змейово"

Изтича срокът за вписване по настоящ адрес за участие в референдума

Крайният срок за подаване на заявление за вписване по настоящ адрес в избирателните списъци за участие в местния референдум в Стара Загора е днес, съобщиха от пресцентъра на общината. Допитването е по въпроса: „Да бъде ли закрит Централен артилерийски..

публикувано на 11.05.13 в 09:49
Електронният прием в детските градини в Стара Загора започва на 22 май

Електронният прием в детските градини в Стара Загора започва на 22 май

На 22 май от 10.00 часа започва електронният прием на деца в детските градини, които са 25 в Община Стара Загора. Системата ще бъде отворена и достъпна за всички граждани за регистриране на заявления и получаване на входящи номера. На официалния сайт на..

публикувано на 10.05.13 в 17:25
доц. д-р Антоанета Христова

Доц. д-р Христова: Компроматите бяха водещи в предизборната кампания

Предизборната кампания не протече добре и не определя почти нищо в момента, коментира за Радио Стара Загора доц. д-р Антоанета Христова, политически психолог и директор на Института за изследване на населението и човека при БАН. Основните послания бяха..

публикувано на 10.05.13 в 16:41
РИК-Сливен състави акт за нерегламентирана предизборна пропаганда

РИК-Сливен санкционира нарушение в предизборната кампания

Районната избирателна комисия в Сливен излезе с решение по жалба на областния координатор на една от политическите партии за нарушение на предизборната кампания. В жалбата се твърди, че проведеният в с. Ябланово традиционен събор "Герлово пее и разказва" е..

публикувано на 10.05.13 в 14:24
86-годишен мъж е станал жертва на телефонна измама

Телефонен измамник завлече с 4000 лв. възрастен мъж в Сливен

86-годишен мъж е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен. В сряда около 16.00 часа той е получил обаждане на стационарния телефон от мъж, който се е представил за лекар от сливенската болница. Мнимият лекар е..

публикувано на 10.05.13 в 14:12
Румен Чакъров - експерт в НЦИОМ

От НЦИОМ очакват сравнително висока избирателна активност

Изходът от предстоящите парламентарни избори е най-труден за предсказване от социологията, каза за Радио Стара Загора експертът от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) Румен Чакъров. Той не се ангажира с категорична прогноза за..

публикувано на 10.05.13 в 11:14
Даниела Петрова - председател на РИК Кърджали

Приключва подготовката за изборния ден в Кърджали

Подготовката на изборния ден в Кърджали върви спокойно и безпроблемно, увери председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Даниела Петрова. Днес приключва и четиридневното обучение на членовете на секционните избирателни комисии (СИК) в общините за..

публикувано на 10.05.13 в 11:01
Алековият кът на Аязмото в Стара Загора

В Стара Загора започват Дни на Алеко Константинов

От днес 10 май до 18 май в Стара Загора ще се проведат Дни на Алеко Константинов. Организатори са Община Стара Загора и Туристическото дружество "Сърнена гора". Откриването е на днес в 11.00 часа на Алековия кът в парк "Митрополит Методи Кусев", където ще..

публикувано на 10.05.13 в 10:05
Емил Христов

Емил Христов: Няма да допуснем застрояване на Аязмото

Две нови наредби, които се отнасят до паркирането в „зелената зона” на Стара Загора и до таксите и цените на услугите, както и предложението на кмета Живко Тодоров да бъде преразгледан Общият устройствен план на града в частта му за парк „Бедечка”, са сред..

публикувано на 09.05.13 в 17:24