Предавания

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

            „Подари време“ – кампанията, която ни вдъхнови да създадем платформа и нова рубрика в ефира на Радио Благоевград. Как един жест на внимание може да промени живота на хора, намиращи се в ситуация на социална изолация. По темата ще..

публикувано на 18.01.24 в 08:10

„Събуди деня“ с Мария Благоева

Църквата „Свети Атанасий“ в село Елешница пази сребърно евангелие. За ценната реликва и храмовия празник разговаряме с отец Костадин. Как да помогнем на дете, което се нуждае от закрила? Гост в студиото Александър Балев, директор на..

публикувано на 17.01.24 в 19:00

"Сюжети от деня" с Давид Калпачки

„Потребителска кошница“ Що е то „шринкфлация“ и при кои продукти се наблюдава? Ще чуем коментара на Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“, по повод направена проверка, относно грамажа и цената на..

публикувано на 17.01.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Какъв план-прием след 7-ми клас предложиха училищата за учебната 2024/2025 г. в община Кюстендил? Разговор с Мая Стойчева, началник РУО Кюстендил. Предметът „Религия“ влиза в учебния план на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Симитли като..

публикувано на 17.01.24 в 08:15

“Събуди деня“ с Мариана Попова

Най-малкото градче в България, Мелник, вече се подготвя да порсещне ценителите на виното на XII-то издание на Фестивала на мелнишкото вино „Златен грозд“ 2024 г. Разговор с кмета Сашо Филипов. За първи път община Кюстендил организира конкурс за..

публикувано на 16.01.24 в 19:00

"Сюжети от деня" с Давид Калпачки

Как ще се отрази на цените на горивата отпадането на дерогацията за руски петрол? Анализ на икономиста Румен Гълъбинов. С него ще коментираме и темата за демографската криза като фактор за развитието на икономиката ни. Според изследване на..

публикувано на 16.01.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Влиянието на мръсния въздух върху човешкото здраве – д-р Ал. Симидчиев, зам. председател на здравната комисия в парламента и председател на Сдружение „Въздух за  здраве“. Учредиха Национално сдружение на лечебните заведения от..

публикувано на 16.01.24 в 08:15

“Събуди деня“ с Агнес Манова

Кибератаките – мерки и сигурност. Мрежата и устройствата на нито едно семейство, както и на нито един голям и малък бизнес, не са застраховани от хакерите. Разговор с дългогодишния експерт по киберсигурност Константин Веселинов. Пространство..

публикувано на 16.01.24 в 06:00

"По първи петли“ с Биляна Славчева

Нова година - нов късмет! Как да го провокираме? Ще чуем съветите на психотерапевта Любомира Димитрова.  Рекорден брой участници се включиха в 20-то издание на Фестивала “Симитлия - Древната земя на кукерите” 2024. Репортаж...

публикувано на 16.01.24 в 03:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Община Сатовча прави нов опит да влезе в Книгата на Гинес с уникалните си чешми. Интервю с кмета Арбен Мименов. Срещаме ви със Сашо Ковачев и неговата пътуваща изложба „Ромската жена е…“. Интервю. Село Илинденци отново посреща боговете..

публикувано на 15.01.24 в 08:25