Предавания

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка, календар Минути за православие - отец Светослав Кючуков ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: 4 000 нови контейнера и 8 специализирани автомобила слагат началото на разделното събиране на..

публикувано на 17.02.24 в 18:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубрика „Време за шампиони“: Разговор с Велко Георгиев, треньор на ДЮШ „Пирин“ за успешното представяне на отбора в турнира „Вихрен къп 2024“ и проблемите с трансферите на малките футболисти. Рубрика: „Ветераните в спорта“: Среща с Иван..

публикувано на 17.02.24 в 10:30

"Тийн зона" с Давид Калпачки

В предаването "Тийн Зона" гостуват Мая Батева и Зарина Попова, ученички от Езиковата гимназия „Акад. Л. Стоянов“ в Благоевград. Те ще ни разкажат за състезанията по речи и дебати на фондация БЕСТ и програмата за лидери, в която взимат участие. Какви..

публикувано на 17.02.24 в 07:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Седмица на Васил Левски в програмата на Радио Благоевград: Историкът Янко Гочев за книгата си „Убийството на Васил Левски. Виновниците“. Според едни от последните получени писмени свидетелства Левски е бил два пъти в Кюстендил – историкът..

публикувано на 16.02.24 в 08:00

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Ще постигнат ли консенсус Денков и Габриел за състава на новото правителство? Защо президентът наложи вето върху промените в НПК и защо депутатите го приеха мълчаливо? Какъв е броят на върнатите мигранти у нас, съгласно Дъблинското споразумение и..

публикувано на 16.02.24 в 06:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

„Да запалим и съхраним огъня български“ – каузата на хореографа и председател на Български арт и фолклорен център „Нестия“  Христо Станков. За приемането на закон за съхранение на българския фолклор и за изучаване на народното творчество в училищата,..

публикувано на 15.02.24 в 08:00

"Събуди деня" с Мария Благоева

60% загуба на вода в цялата страна, отчитат ВиК оператори. Може ли да се промени тенденцията? Кореспонденция на Ангел Павлов. Общинският съвет в Благоевград приема бюджета за 2024 година. Пряко включване от зала „22 септември“. В..

публикувано на 15.02.24 в 06:30

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Платен годишен отпуск – права и задължения на работниците и служителите. Разговор с Николета Лазарова, адвокат и университетски преподавател, със Славянка Симитчийска, директор на Дирекция „Инспекция по труда" Благоевград и със съдия Калина Иванова,..

публикувано на 14.02.24 в 18:00

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

За любовта към виното и за виното с любов. Дългогодишният винопроизводител Георги Коцев от санданското село Катунци, според когото „хубавото вино се прави с любов, а любовта се празнува с хубаво вино“.  От векове разменната монета на Мелник е..

публикувано на 14.02.24 в 07:00

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

„Звезди в радиото – 2024“. Условия и срокове за кандидатстване в конкурса на БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ за млади изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика. Гости в студиото Рина Далева, директор..

публикувано на 14.02.24 в 06:00