🎂 1 ден до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Месец на единния европейски пазар – онлайн обмен на идеи за промяна на Европа. Българското участие в дебата, организиран от Европейския парламент и Европейската комисия

Снимка: Архив
 

Месец на единния европейски пазар организират от 23 септември до 23 октомври Европейският парламент, Европейската комисия и други институции. „Инициативата цели да се обогати пространството на общия пазар, да се приложат идеи за неговото затвърждаване и обогатяване“ - категоричен е изпълнителният председател  на Българската стопанска камара Божидар Данев. Той е българският VIP говорител, който ще участва в онлайн дебата по социалните права в рамките на Месеца на единния европейски пазар. С него разговаря Пламен Николов.

„Месецът на единия европейски пазар е уникална възможност за европейските граждани да предлагат идеи, да коментират политики, както и да поставят въпроси в директни видеоразговори с политици и експерти. "Въпросите, които очаквам да ми бъдат зададени, надявам се ще бъдат свързани с моите пет идеи, които според мен, са напълно осъществими" - думи на  Божидар Данев, българският  VIP говорител, който ще участва в онлайн дебата.

Предстоящите европейски инициативи са свързани отново с единния европейски пазар. Съветът по конкурентноспособност заседава днес и утре в Брюксел (26 и 27 септември 2013г). Той обединява министрите от ЕС, отговарящи за единния пазар, промишлеността и научните изследвания.

Предаването с автори Пламен Николов и Биляна Славчева можете да чуете от звуковия ф