Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш директор на мината в Перник стана кмет на село Богданов дол

63-годишният Петър Теофилов, който участва в надпреварата като независимият кандидат спечели  надпреварата с 183 гласа. Балотажът премина при висока избирателна активност, като  87,68 на сто от избирателите упражниха правото си на вот.17 гласа по-малко от победителя събра кандидатката на БСП Николета Максимова. Недействителните бюлетини са 14. Макар че се яви като независим,още на първия тур  новият кмет получи подкрепа от пет политически формации, сред тях партията на Бареков и АБВ на Георги Първанов. Петър Теофилов е минен инженер. Започва работа като машинен  шлосер и стига до изпълнителен директор на пернишката мина. Бил е заместник-директор на "Минстрой", работил е и в Монголия. В момента се занимава с животновъдство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Втори ден на фестивала "Талантино"

Над 300 деца участват във втория ден на театралния фестивал "Талантино" в Благоевград.  Вчера 11-тото издание започна с постановката „Трубадурът и неговите приятели“. В рамките на три дни Благоевград посреща млади артисти от цялата страна, които ще демонстрират своя талант.Програма е насочена към различни възрастови групи. Днес и..

публикувано на 22.06.24 в 10:26

Отново задръстване на ГКПП Кулата

Колони от автомобили са се  образувала преди граничен пункт "Кулата – Промахон", това показват уеб камерите в района. Опашката от чакащи коли в посока Гърция вече е няколко километра и е още от преди 7:00 часа, съобщават пътуващи.  На пункта работят всички налични гишета.

публикувано на 22.06.24 в 07:51

Днес е Черешова задушница

Черешова задушница е съботният ден преди Петдесетница, втората Задушница за годината. Това е ден в памет на всички починали. Нарича се още Спасовска задушница. Свързана е с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на свобода след Велики четвъртък. След Възнесението на Господ входът на царството небесно – раят, е отворен...

публикувано на 22.06.24 в 07:24

Близо 600 туристи ще изкачват връх Руй

Близо 600 туристи от България и Сърбия ще изкачват днес /22 юни/ най- високия връх в Трънско Руй. Върхът е висок 1706 метра и е на границата на България и Сърбия. Международният щурм на върха ще бъде от двете страни на границата. Изкачването от българска страна ще започне от трънските села Ломница и Забел. И двата маршрута са с дължина от около 8 км в..

публикувано на 22.06.24 в 07:10

Слънчево и горещо ще е днес

Днес ще бъде слънчево и горещо. След обяд над планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми.  Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в източните райони - малко по-ниски, в София - около 34°. В планините ще бъде предимно слънчево,..

публикувано на 22.06.24 в 07:02

Асфалтиран е дворът на училището в Горно Драглище

Неотдавна в Горно Драглище беше открита модерна спортна и детска площадка, на която се радват жителите на красивото разложко село. Приключи асфалтирането на двора на училището в близост до площадката, обещано и изпълнено от ръководството на община Разлог и лично от кмета Красимир Герчев. „Спортната и детска площадка да е пълна с деца и спортисти!“ – каза..

публикувано на 21.06.24 в 16:39

Нашествие на марокански скакалци в Петрич и Сандански

Извънредно заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия свика днес областният управител Георги Динев, след получено уведомително писмо от директора на ОДБХ- Благоевград за наличието на масово намножаване на марокански скакалец в общините Петрич и Сандански. Установеното нападение е върху пустеещи площи, пасища и..

публикувано на 21.06.24 в 16:32