Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Неделя у дома" - 30.11.2014 г.

Ася Ковачева

12.00 - 15.00 часа

Водещ: Силвия Домозетска

Музикален редактор: Даниела МариноваЗа древната система за здраве и дълголетие Аюрведа разказва Ася Ковачева /на снимката/ – квантов биофийдбак консултант. (чуйте звуковите файлове)
Махенди – древното индийско изкуство да се рисува с къна – разказва Стела Христова – преподавател в НБУ – в интервю на Агнес Манова. (чуйте звуковия файл)


В Рубриката „Как да” – подновим дървените си мебели като ги „състарим”?

На Андреевден на гости на колегата от Радио Благоевград Андрей Петров.


В рубриката „По детски чисто” – децата споделят на кой приказен герой искат да приличат и защо. (чуйте звуковия файл)

Как банкови чиновници се превръщат в приказни герои в театрално представление с благотворителна цел и играят пред малки и големи в цяла България „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките” - Клара Владимирова, банков експерт и организатор на театралния проект.

Руски камерен театър гостува в Благоевград като домакин на театралното представление "Малките истории от един квартал" беше Радио Благоевград. Ще чуем интервюта с ръководителя на театъра Юлия Диханова, режисьора Иван Джамбазов и Виктория Богданска от руската общност в Благоевград.


Вижте още

„Неделя у дома“ на 29 януари 2023 г. със Зоя Караджова

„Защотковците“: Феята на зъбките е един от най-желаните посетители през детството, за среща с нея мечтае и Георги, който с огромно нетърпение чака да му падне първото зъбче. Най-после сняг! Интересни факти за снежинките. „Леа + Перла“ - приказка, вдъхновена от истинска история. Разговор с авторката Яна Василева – Цури. За..

публикувано на 29.01.23 в 08:00

„На отворен прозорец“ на 29 януари 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Минути за православие - отец Светослав Кючуков. „ ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО“: Ниско въглеродните строителни материали – ключов фактор за намаляване на парниковото въздействие на сградите – Николай Петков от екологичното сдружение „За Земята“. Защо хората се дистанцират от..

публикувано на 29.01.23 в 06:00

„Студио Спорт“ на 28 януари 2023 г. с Петрана Кимчева

Минути за шампиони: Евелина Николова – олимпийска медалистика от Токио – спортист на община Петрич за 2022 година. Разговор с Радослав Янков за Световната купа по сноуборд, провела се в Банско. Децата и спорта: Венеса Ханджийска от клуб по лека атлетика „Джордан“ с първи успехи за годината. На кои футболни турнири ще бъде..

публикувано на 28.01.23 в 08:00

„Сюжети от деня“ на 27 януари 2023 г. с Агнес Манова

Над 23 хиляди сигнала за онлайн посегателства срещу деца са получили в Националния център за безопасен интернет, който след 16 години е застрашен пред закриване. Причините – липсата на държавно финансиране. За търсените решения е разговорът с Антоанета Василева, експерт и координатор в Националния център за безопасен интернет. Стартира..

публикувано на 27.01.23 в 08:00

"Събития и личности" на 27 януари 2023г. с Давид Калпачки

Обратното броене за 48-то Народно събрание започна: Какво свършиха и какво не успяха да свършат депутатите за изминалите четири месеца? Кои са важните закони, които трябва да бъдат гласувани в последните дни на парламента? Разговор с депутатите Ивайло Мирчев от "Демократична България", Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" и Филип Попов,..

публикувано на 27.01.23 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 26 януари 2023 г. с Иван Лазов

Отново се изостриха отношенията между България и Северна Македония. Мненията на почетния председател на ВМРО Красимир Каракачанов и на доц.д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека към БАН. Предстоят избори за 49-то Народно събрание. Актуална е и темата за провеждането на референдум за президентска република – д-р..

публикувано на 26.01.23 в 08:30

„Приемна в ефир“ на 26 януари 2023 г. с Мариана Попова

Стана ли по-достъпна архитектурната градска среда за хората с увреждания и отговаря ли на съвременните изисквания за придвижване на лица със здравословни проблеми? По темата: Неси Арнауд – студент в ЮЗУ “Неофит Рилски“ и Вера Иванова – майка на дете с увреждания от „Системата ни убива“. Анкета.

публикувано на 26.01.23 в 08:00