Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 иска емблемата, марката и да играе на стадион „Българска армия“

Автор:
стадион "Българска армия"
Снимка: Архив

Новосъздаденият ЦСКА 1948 претендира за наследство на автентичния клуб и ще участва в търга за емблемата и марката на „червените“, обяви Емил Коцев, който е член на борда на директорите на новосформирания клуб.

„Имаме уверението на двама бизнесмени, на този етап няма да споменавам имена, че са готови да участват в тези търгове – заяви Коцев за БТА. - Вярвам, че ще ги спечелим, тъй като близки до Гриша Ганчев казват, че той няма намерение да участва, защото ще наследи наказанията. Ние, започвайки от дъното, избягваме тези наказания. Ние искаме да си извървим пътя и молим да не бъдем канени никъде. Има да се свършат много неща, да бъде назначен спортно-технически щаб и да започнем подготовка. Имаме заявка от над 300 деца и ще развиваме детско-юношеска школа. Искаме да спазим модела на „Барселона“ и клубът да е на феновете. Това ще бъде обявено официално по време на пресконференция в сряда, а аз само го анонсирам.“

Ръководството на ЦСКА 1948 е входирало писмо до спортния министър Красен Кралев с молба да получи право да играе домакинските си срещи на стадион "Българска армия". Клубът бе създаден от фенове и ветерани на ЦСКА, които не искат да припознаят ЦСКА-София като наследник на фалиралия ЦСКА, и ще играе в "А" окръжна група. ЦСКА 1948 има подписан договор със стадиона в Лозен, но от клуба се надяват да им бъде разрешено да домакинстват в София.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!