Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

31.03.2018г., 10.00-12.00ч., "Тийн зона"

Снимка: ЕПА/БГНЕС


10.00 - 12.00 часа

Водещи: Деца от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград


Темата в Тийн Зона тази събота е „Татусите”:

Ще ви срещнем с Юли, татуист в едно от най-добрите tattoo студия в Благоевград. Той ще ни разкаже повече за рисуването върху кожата като изкуство, ще поговорим за причините, поради които един човек си прави татуйровка. Безопасно ли е? На каква възраст са хората, които се татуират?  Разрешено ли е да се правят татуси на ученици? По темата ще чуете и анкети. 

 И още в Тийн Зона - репортаж от Панорама на университетите, която се проведе в Благоевград. 

Ще говорим и за блус и джаз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За двутомника „Македония: история и култура от древността до днес“ - разговор с акад. Васил Николов. Предстои откриването на 46-тите Майски празници на културата в Дупница – д-р Първан Дангов, кмет на общината. Репортаж от филологическите четения в ЮЗУ Благоевград. „Автомобилен свят“: Трафик информация за пътуващите...

публикувано на 10.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Предизборната кампания започна – ще станем ли свидетели на аргументиран сблъсък на политики и идеологии или за пореден път на популизъм и празни обещания? Политически неутрален анализ на доц. Жеко Кьосев, политолог и преподавател в ЮЗУ “Н. Рилски” – Благоевград. Резултатите от президентските и парламентарните избори в Република Северна..

публикувано на 10.05.24 в 05:00

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Европа е свобода, която не е даденост, а трябва да се заслужи“ - Иван Сабахлъков, земеделски производители от Хаджидимово, за това, чувстват ли се европейци българските земеделци. От Мюнхен до Сапарево! Защо един емигрант се завръща в родното село и решава да стане кмет? По повод Деня на Европа се срещаме с Любомир Никлин, кмет на село..

публикувано на 09.05.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

Отговарят ли условията в затворите у нас на европейските изисквания? За спецификата на работата в местата за лишаване от свобода и доколко е застъпена ролята на психолозите в тази посока. Доц. д-р Наташа Ангелова, ръководител катедра Психология в ЮЗУ "Неофит Рилски", Благоевград, е един от авторите на проект, който касае изследователска..

публикувано на 09.05.24 в 08:10

"Събуди деня“ с Мария Благоева

На прага на летния сезон: Очаква ли ни трудно пътуване към Гърция? Коментар на Александър Стамболийски, шофьор. В село Мосомище издигнаха паметник на участниците във войните. Разговор с Анна Донкова, кмет. Второ основно училище „Димитър Благоев“ в Благоевград спечели петгодишна акредитация по програма „Еразъм“.   Как да..

публикувано на 09.05.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

„Потребителска кошница“: Фишинг измами в социалните мрежи с туроператорски фирми. За какво да следим и  как да сме предпазливи, обяснява Габриела Руменова от платформата „Ние, потребителите“. Измамна схема с обяви онлайн за продажба на автомобили чрез изкуствения интелект. По темата Богомил Николов от Асоциация  „Активни..

публикувано на 08.05.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Учениците от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград грабнаха призовите места в 27-я панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ в Пловдив. Гости в студиото Виктория Тонева, учител по икономически дисциплини и ученици от учебно-тренировъчните фирми. Учене и постоянство гарантират успех на зрелостниците, които ще се явят на ДЗИ. Първият е по..

публикувано на 08.05.24 в 08:15