Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Уникален цветен букет, аранжиран от санданчанката Вили Тегова украси студиото на Радио Благоевград


Вили Тегова гостува  в предаването на Радио Благоевград „Ефир за приятели“ с водещ Росинка Проданова. Тя дойде специално в студиото от град Сандански, за да сподели  със слушателите своята любов към цветята, знанията и уменията, които вече е натрупала по своя път на декоратор на цветя.

Вили, всъщност е  Величка, по професия - медицинска сестра и по няколко месеца в годината работи в клиника в Швейцария. Останалото време е в град Сандански, посветена на семейството и … цветята. Вили е  страстен ентусиаст, работлива и неуморима, независимо, че вече има признанието на своите колеги от Асоциацията на флористите в България. Нещо повече – преди две години спечели първата награда в петия национален конкурса за млади флористи, но продължава да експериментира, да  трупа нови знания и умения, да се  потапя все по-надълбоко в прекрасния свят на цветята.

СнимкаАз съм един щастлив човек“ – смело казва  Вили и добавя: „щастлива с верни приятели, които винаги са ми вярвали, Ето защо, никога не ме е напускала надеждата, че доброто и красотата ще спасят света. С тая мисия живея и нямам време за губене – сбъдвам мечтите си!“. Нейните положителна енергия и ведър поглед към живота провокираха слушателите да се включат в разговора с поздрави и  споделени вълнения.

А на Радио Благоевград, Вили подари уникална цветна композиция и студиото стана по-красиво и  уютно.

Благодарим, Вили! Бъди здрава, все така лъчезарна, вдъхновена и  щастлива!


Галерия

Вижте още

Стартира конкурсът "Млад Благотворител"

Започна кандидатстването в Националния конкурс "Млад Благотворител" за реализиране на благотворителни проекти през 2023 година. „В конкурса могат да участват ученици от 7. до 12. клас, които са готови да посветят време и усилие за да направят света по-хубаво място за живеене. Учениците имат буден и различен поглед към всичко, което ни заобикаля...

публикувано на 05.12.22 в 10:34

Д-р Райна Глушкова: Различните лесно се забелязват, защото са неповторими!

„ Различните лесно се забелязват, защото са неповторими! За повече възможности, за повече ИЗБОР !“ – зад тази кауза вече 25 години упорито и всеотдайно стои сдружение “Избор” – град Банско. Негов създател, председател и неуморим боец е д-р Райна Глушкова, която превърна  личната си болка в градивна енергия за подкрепа на още десетки семейства с..

публикувано на 05.12.22 в 09:24

Николай Петков: Строителството и сградното обновяване създават рискове за биоразнообразието

Строителната индустрия е сред най-ресурсните и най-ощетяващите околната среда. Тя отговаря за 3 млрд. тона годишно, което е 40% от общия поток на суровините в глобалната икономика; съставлява 9% от световния брутен вътрешен продукт и отговаря за 6% от годишните емисии на въглероден диоксид. Данните посочи в интервю за Радио Благоевград Николай..

публикувано на 05.12.22 в 09:11

Тeодор Ушев: Все по-малко виждам хора, склонни да се променят

Избрахме за заглавие тези думи на Теодор Ушев от разговора му с Георги Гаврилов, защото са и отговор, и въпрос на и за всичко, което води към енергийния център на това интервю: промяната, как можем да влияем на вече променящото се, има ли я волята за това, какви са „инструментите“, които я правят възможна, „механизмите“, които я спират… В разговора –..

публикувано на 04.12.22 в 17:47
Весела Чобанова

Израел – една страна на три религии

Израел е държава с различна от нашата култура, в която можем да потънем в красотата, историята и традициите. Страната е разположена на брега на Средиземно море. Официалният език е иврит (староеврейски), но се говорят идиш, шпаньол, арабски, руски. Израел е люлката на трите големи световни религии. В страната са фокусирани Светите земи за..

публикувано на 04.12.22 в 16:06

Режисьорът Василена Радева: Да успяваме да прочетем нашето време, тази конфликтна, размирна среда, в която живеем, чрез големите автори и повдигането на пръсти

   Във фокуса на вниманието ни е най-новият спектакъл – „Електра тук и сега” – на независимата театрална компания „Паник бутон театър” в копродукция с РЦСИ „Топлоцентрала”, където той се играе. Премиерата на това важно събитие, подкрепено от Национален фонд „Култура” и Столична община, за което предстои да се говори, беше на 9 и 10 ноември, а..

публикувано на 03.12.22 в 19:20
Михаил Кръстев

Михаил Кръстев: Нов проект за бюджет би донесъл много повече вреди, отколкото ползи

През седмицата парламентът одобри на първо четене предложението на служебния кабинет за удължаване на държавния бюджет за 2022 година. Това стана със 127 гласа "за", 2 "против" и 90 "въздържал се".  Дебатът дали е по-правилно да се удължи настоящият бюджет, или да се внесе нов проект за бюджет премина под знака на политическите изказвания. В..

публикувано на 02.12.22 в 12:09