Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

08.05.2020 г., 08:00 – 11:00 ч., "Събития и личности" с Елизабет Александрова

08:00 – 12:00 часа
Водеща: Елизабет Александрова
Акцентите в предаването:

Икономически и социални последствия от COVID-19 и въздействия след отпадането на някои от мерките – коментар на Евелина Славкова, социолог от изследователски център „Тренд“. 

Има ли информационен дефицит по COVID-19 и с какво е свързан той? Резултати и анализи от годишното проучване на Програма „Достъп до информация“ – адвокат Александър Кашъмов, ръководител на правния екип.

Правната комисия в НС прие поправките в Закона за здравето – коментар на народния представител  Димитър Лазаров от ПГ на ПП ГЕРБ, член на Комисията по правни въпроси. С какво не са съгласни народните представители от БСП – Филип Попов, секретар на ПГ на „БСП за България“, член на Комисията по правни въпроси.

Коалиционният съвет обсъди икономическите мерки след излизане от кризата – коментар на Александър Сиди, народен представител от ВМРО.

Носим ли маски в магазините и градския транспорт – репортерска проверка на Давид Калпачки.

За казуса Румен Томов – обобщение на Мариана Попова.

Международният  ден на Червения кръст и Червения полумесец тази година е посветен на доброволците, които работят на първа линия – акад. Христо Григоров.


Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Спортист №1 на Благоевград Кирил Илиев завоюва две титли в категория до 57 кг – лайт и киклайт на Европейската купа в Загреб. Гимнастиката и всичко останало. Рожденикът Антон Гръчки, треньор и организатор на  Гимнастически клуб “Любчо Солачки”, с равносметка за личния си и спортен живот. Защо ФК „Пирин“ - Гоце Делчев номинира..

публикувано на 24.02.24 в 08:00

“Тийн Зона” с водещи Мартин Станоев и Емили-Слава Петрова

В студиото ще гостува новоизбраният председател на Общински младежки съвет - Перник, Виктория Димитрова. Тя ще ни запознае с дейностите и структурата на съвета. Ще ни сподели и какви са целите, които си поставя. Репортери на „Тийн Зона“ присъстваха на обучение на Бюрото на Европейския парламент в България, което се проведе в Благоевград...

публикувано на 24.02.24 в 08:00

"С усмивка в събота" с Ваня Бахчиванова

Художничката Вергиния Карашка представи своята първа изложба в НЧ „Пробуда 1919“ в град Кочериново. Повече за творбите си, вдъхновението, което създава изкуство и любовта към живота, разказва Вергиния Карашка. И тази събота продължава доброволческата инициатива за почистване на аквапарка в Благоевград. Ще чуем един от организаторите..

публикувано на 23.02.24 в 19:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Навършват се две години от началото на войната в Украйна. Как войната оказа влияние върху икономиката на България? Доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания към БАН. Демографските проблеми на страната в началото на 2024- та година – Калоян Паргов председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи...

публикувано на 23.02.24 в 08:30

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

Стартираха номинациите за Годишните награди за доброволчество „Героите” на фондация "TimeHeroes”- Наталия Иванова, председател на платформата за споделени каузи. Иновативен международен проект на община Сандански включва младежи в творческо планиране на  градската среда с играта Майнкрафт. По темата ще чуем Васил Гаджелов, гл.експерт..

публикувано на 22.02.24 в 08:25

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Доброволчеството - мисията е възможна. Втори месец доброволци чистят в почивните си дни занемарения Аквапарк в Благоевград. Заразно ли е добротворчеството? Ще ни кажат инициаторите Джими Хорн и неговата съпруга Евдокия Николова, както и Ралица Каперска, които ще бъдат гостите в студиото.             Събеседниците ще отговарят и на..

публикувано на 22.02.24 в 08:15

„Събуди деня“ с Мария Благоева

„Хераклея Синтика – град на македонските царе“ – защо  указателна табела с такъв надпис предизвика полярни емоции. Разговор с проф. Людмил Вагалински, който проучва античния град.  Какви инвестиции ще позволи бюджетът за 2024 година в община Разлог? Разговор с Иван Димитров, председател на Общинския съвет. Какви са надеждите за..

публикувано на 21.02.24 в 19:00