Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Методи Джонев: Искам да стигна до безплътието на думата

Това каза в ефира на Радио Благоевград поетът Методи Джонев, който вчера представи в Кюстендил,   в Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров", своята нова книга – "Целувам ви ръка".

"Искам до най-малката костица да бъдат оголени стихотворенията ми. Иначе всеки може да реди дума след дума, изречение след изречение", допълни Джонев, който определя стиховете си като "едни мълчаливи викове до всички хора заедно и до всеки човек поотделно".

Чуйте разговора на Валентин Дишев с Методи Джонев:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ивайло Гоцев: Община Симитли е пример за качествени социални услуги

Община Симитли провежда дългосрочна политика за социалните услуги и дейности. Тя е начертана още в началото на 2010 година, когато залагахме тези услуги в общинските стратегии. Сега има национална карта за социални услуги, в която за наша радост, защото ние се радваме на всяко нещо, което е добро за хората, ще разкрием още три нови социални услуги, а..

публикувано на 05.06.24 в 13:01

„Духът на Хималаите“ и посланията, които остават!

Днес на 3 юни, когато се навършват 40 дни от кончината на проф. д-р Александър Илиев, на Камерната сцена в „Славянска беседа“ в София, от 19 часа, ще бъде официално представена последната му книга „Духът на Хималаите“.  Проф. Илиев е с изключително богата творческа кариера и е познат на широката публика в ролите му на драматичната,..

публикувано на 03.06.24 в 11:53

Безопасни ли са детските площадки в Благоевград и селата?

Безспорно състоянието на детските площадки е от голямо значение за децата, за да могат да се забавляват и играят безопасно. Какво е състоянието на детските площадки в Благоевград, как изглеждат и как трябва да изглеждат, безопасни ли са – отговорите на всички тези въпроси в репортажа на Ива Сеизова. Чуйте мненията на анкетираните..

публикувано на 03.06.24 в 10:49

България все още няма приет национален велосипеден план

На 12 април 2018 година по време на сесия на ООН,  190 държави-членки одобриха датата 3 юни за международен ден на велосипеда . „ Това е една обикновена машина, която се задвижва с мускулна сила, но всъщност е демократично, здравословно, екологично транспортно средство, което  всеки може да използва “, напомни в интервю за Радио Благоевград..

публикувано на 03.06.24 в 09:43

Важно е българските евродепутати да бъдат "в ритъма на гражданското общество"

Българските евродепутати да се ангажират и да бъдат проактивни в осъществяването на редовен и конструктивен диалог с гражданските организации; веднъж годишно на национална среща да информират какъв е напредъкът в усилията им по темите, засягащи гражданското общество и да търсят обратна връзка от гражданските организации; да участват и подкрепят..

публикувано на 03.06.24 в 09:35

Разделното събриране на отпадъците - отговорност и бъдеще

Разделното събиране на отпадъците и рециклирането – това е темата, която дискутирахме в предаването „Неделя у дома“. Гости в студиото на Радио Благоевград бяха Наталия Димитрова – Попова, началник отдел „Екология“ в Община Благоевград, Радостин Юруков и Инна Диловска. „Прави ми впечатление, че хората от Благоевград не се стараят да събират..

публикувано на 02.06.24 в 16:21

Пламен Бонев-De La Bona представя „Лъч светлина”

Музикалният артист Пламен Бонев- De La Bona представи своята нова песен „Лъч светлина”. След успеха на двете си последни парчета на английски език, които направиха своята премиера миналата година, Пламен Бонев се връща към корените си и представя нещо автентично за българската сцена. „Лъч светлина” е първата от две песни на..

обновено на 02.06.24 в 15:17