Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две от “орлетата“ – за предстоящия мач със „Септември“ (София)

В понеделник, 23 ноември, „Пирин“ (Благоевград)  гостува на „Септември“ (София) в дербито от 14-ия кръг на Втора футболна лига. В настоящия ни отбор личат имената на няколко бивши футболисти на столичния тим. Ето какво мислят двама от благоевградските футболисти – Александър Дюлгеров и Спас Георгиев.

– Как върви подготовката за мача, какво е настроението?

А.Д.  „Настроението е приповдигнато, когато има победи, винаги настроението е на лице. Тази малка пауза, заради участието на националните отбори, мина добре. Работим с настроение, когато побеждаваш винаги е така. Има ли победи, винаги е приятно да се работи в следващите дни“.

С.Г.: „Подготовката върви нормално, като за всеки друг мач. Настроението в отбора е идеално – готвим се за победа“.

– Остават два двубоя до края на годината, какви са целите в тях?

А.Д.: „Целите ни са свързани с постигането на две победи. В живота нищо не е задължително, но това е целта ни в тези срещи. Тези успехи са ни крайно нужни, за да запазим позициите си на върха в класирането.

С.Г.: „Целта ни е свързана с постигането на максимума – две победи“.

– До колко победата в Ерден в миналия кръг може да повлияе на настройката за предстоящия мач?

А.Д.: “Всяка една победа носи самочувствие в отбора. С времето, колкото повече победи се събират, толкова по-голяма увереност ще придобива нашият отбор. Това е съвсем нормално“.

С.Г.: „Мисля, че може да повлияе само положително, защото играхме с отбора, който е на първо място в подреждането. От тук нататък трябва да играем нашия футбол и да постигаме нашите цели“.

– Играли сте в „Септември“, какви са спомените ви от там?

А.Д.: „Със смесени чувства съм от престоя си там. В организационно отношение, като начин на работа, всичко беше на професионално и високо ниво. Единствената горчивина е, че отборът изпадна от Първа лига по нелеп начин“.

С.Г.: „От „Септември“ имам само хубави спомени. Отборът беше добър, имахме и добър треньор в лицето на Милен Радуканов. Мога да кажа, че имам само положителни спомени от престоя ми във Втора лига там“.

– Кои са силните страни на предстоящия ни съперник, за какво трябва да внимава нашият отбор?

А.Д: „Това са футболисти, изградени в школата на Септември. Мога само да поздравя г-н Чандъров, че дава шанс на младите. В тима им има и няколко опитни футболисти. Септември има отбор, с който може да се бори за топ 3 или топ 4 в класирането“.

С.Г.: „Според мен една много силна страна е младият им състав. Всички искат да се докажат, да привлекат вниманието. Трябва да бъдем много внимателни, защото в редиците им има и няколко опитни играчи“.

– Познавате ли се с някои от играчите  от настоящия отбор на „Септември“?

 А.Д.: „Един от най-добрите ми приятели е вратарят на Септември Николай Банков. Но приятелството си остава извън терена. Няма да пропусна да се разпиша в неговата врата, ако ми се отдаде възможност“.

–С.Г: „Познавам се и съм играл с Николай Банков, Кристиян Пешов, Ангел Грънчов, Симеон Мечев. Добри футболисти”.

– Какво да очакваме от предстоящия мач?

А.Д.: „Това е въпрос, на който никога не можеш да дадеш точен и категоричен отговор. Важно е отборът да се подготви добре, да се запознае със силните и слабите страни на съперника. Да излезем с увереност и да вземем победата, за да запазим позицията си в класирането“.

С.Г.: „Очаквам добър мач и силно се надявам да излезем победители от него“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Инж. Валентин Чамбов: Стабилизирахме финансово ЮЗДП

„Преди една година поех отговорната задача да ръководя най-голямото горско предприятие в страната с най-много териториални поделения. Бях наясно със ситуацията, но бях изненадан от няколко предизвикателства, които се наложи бързо да преодолея. На първо място това бе тежкото финансово състояние на предприятието. На второ - организационната структура...

публикувано на 05.07.24 в 14:08

Баня празнува с видео послания и нова песен за селото

Баня ще отбележи своя празник на 6 юли. Видео-послания са изпратили десетки жители от селото, които са извън страната, но милеят за родното си гнездо. Това е инициативата ,,Я кажи ми, облаче ле бяло", която се прави за първи път.   “Кратките послания от мястото, на което се намират, ще докосне всички, за да бъдeм заедно и да обединим..

публикувано на 05.07.24 в 12:02

Перспективите след неуспеха на първия мандат

Какви са политическите перспективи пред страната, след като не бе избрано правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС? Има ли възможност 50-то юбилейно Народно събрание да излъчи редовен кабинет?  Какви са причините и последиците от трусовете в някои от парламентарнопредставените партии – ДПС, БСП и “Величие”?  Какви са актуалните законодателни инициативи..

публикувано на 05.07.24 в 11:23

Непознатите планини на Краище

Краище е сравнително непознат район за повечето българи. 70% от тази физикогеографска и историко-географска област е на българска територия,  друга част е в Сърбия и съвсем малка - в Северна Македония.  „ И след като видях колко много красоти,  след като се запознах с толкова много археологически находки от древни и средновековни времена, реших да..

публикувано на 03.07.24 в 10:37

Започва „Раждавица филм фест, 2024“

Село Раждавица е домакин на първия фестивал на документалното и пълнометражно кино „Раждавица филм фест“. Фестивалът ще бъде открит на първи юли в 20.00 часа и ще продължи до седми юли. Началото слага филмът  „ТАМ“ на режисьора Богдан Дарев , който живее в град Сиатъл, САЩ. След 23 години в емиграция, срещите и преживяванията от първото си..

публикувано на 01.07.24 в 09:46

MINNA и Поли Богданова представят „Погледни ме в очите“

„Погледни ме в очите“ е най-новата песен на MINNA и Поли Богданова. Песента се появи в началото на тази седница, та 24 юни и вече се радва на многобройни полоьителни отзиви. Идеята за колаборацията е на Поли. Зедно с MINNA пишат текста на песента, а  музиката и аранжиментът са дело на БРАТЯТА. Песента е сполучлива комбинация между ка съвременно..

публикувано на 30.06.24 в 15:38

Светлана Костова представя „Свѣтъ като цвѣтъ“ в Благоевград

Изложба „Свет като цвет“ ще бъде открита на 2 юли в залите на Регионален исторически музей – Благоевград. Картините са дело на Светлана Костова, която през последните десетилетия популяризира българските народни шевици, като ги пресъздава не по традиционния начин - с игла и конец, а чрез рисуване. "За мен българските народни шевици са като..

публикувано на 30.06.24 в 14:03