Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анна Грозданова: Животът на остров Бали промени мирогледа ми

Анна е от Благоевград. Любовта към пътуванията я отвеждат на остров Бали. Заминава в труден за нея момент, а животът и на острова променя мирогледа ѝ:

„В Бали срещнах топлина в семейството, в което попаднах. Аз изкарах 7 месеца при едно местно семейство. Това, което ми направи там впечатление беше, че местните хора живеят доста бедно, но все още са запазили благодарността за всичко, което имат. Живеят все още заедно в една общност и се грижат един за друг. В детските си години съм израстнала по този начин, но ми липсва в днешно време. Семейството, при което отседнах бяха много гостоприемни, въпреки че първите 4 месеца гледаха на мен като на турист, но след четвъртия месец ме допуснаха и започнаха да ме канят на рожденните дни, на всичките церемонии", сподели за Радио Благоевград Анна Грозданова.

Именно на остров Бали Ани посещава семинар, на който се запознава с метода на Вим Хоф. С група съмишленици практукуват метода и в България:

„Докато бях на Бали бях на такъв семинар и бях впечатлена от това, което се случи с мен по време на дихателните упражнения и след това влизането в ледена вана. Преживях това нещо там и си казах, че бих искала като се прибера един ден в България това нещо да го „доведа“ и тук“.


Още от дете Анна се е различавала от останалите момиченца. Идеите ѝ и виждането ѝ за живота са били винаги приключенски:

„От малка обичам пътешествията и явно от малка съм по-различна. Баба ми постоянно ми казваше как трябва да съм като другите момичета с рокли и с поли... пък виж аз как съм била различна и никой нямало да ме вземе. Аз не исках да ходя и на абитуриенски бал. Исках парите, които ми даваха с приятели да си хванем влак от България и да стигнем до Индия и там да изкараме един месец. Но така и не ми се случи тогава“.

Мечтите на Ани са безгранични. С нетърпение очаква отново да отпътува за остров Бали.

Цялото интервю с Анна Грозданова чуйте в звуковия файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Лекарства от вендинг апарати – решение за отдалечените райони или риск за здравето?

Дебатът за въвеждането на вендинг машини за продажба на лекарства в България предизвика разнопосочни реакции сред обществеността и представители на фармацевтичния бранш. Партия "Възраждане" предложи законопроект, който бе приет на първо четене в пленарната зала, и който предвижда вендинг апарати за лекарства да бъдат разположени не само в аптеките,..

публикувано на 20.09.24 в 11:22

„Усмивка за Цецо“ – благотворителна кампания в Дупница

Сдружение „Близо до теб“- Дупница организира благотворителна кампания „Усмивка за Цецо“. Целта е набиране на средства за спешно стоматологично лечение на 28-годишния Цветан Керемидаров от Дупница, който страда от тежко психическо заболяване. Майка му е починала наскоро и младежът живее само с баща си Спартак, който се грижи изцяло за него...

публикувано на 19.09.24 в 13:20

Съседите от Северна Македония сами провокираха скандала със знамето

Последният скандал със Северна Македония беше очакван. Това беше опит, и то успешен, да се провокира обществеността в Р Северна Македония и да се внуши на западните покровители на тази държава, че едва ли не България „иска да й пречупи гръбнака“ по думите на Християн Мицкоски. Това заяви в ефира на Радио Благоевград благоевградският историк Иван..

публикувано на 19.09.24 в 11:28

Кметът Сакарев: Добринище е жив град, едно добро място за живеене

На 22 септември  Добринище празнува освен Деня на националната ни независимост, но и своя градски празник, с който преди 18 години с президентски указ е обявен за град. Празничната програма е богата и включва футболен турнир за деца, водосвет в църквата „Св. Св. Петър и Павел“, колоездене за деца, тържествено честване Деня на националната..

публикувано на 19.09.24 в 10:03

Пазарът на грозде в Благоевград: С 20-30 ст. по-високи цени от миналогодишните

Винените сортове грозде вече са на пазара, а търсенето и предлагането е голямо.  С около 20-30 стотинки са по-скъпи винените сортове грозде на пазара в Благоевград. Гроздето обаче се оказа не от Благоевградска област, тъй като тук се обрали много рано масивите. Собственикът Иван Георгиев, който продава при ЗМК, казва, че реколтата е добра –..

публикувано на 18.09.24 в 13:48

След по-малко от две десетилетия ще бъдем изправени пред недостиг на кафе

Кафето е втората най-търгувана стока в света след петрола . По официални данни за 2023/2024 година, най-големите производители на кафе са Бразилия с около 39% от световното производство, Виетнам  - 17%, Колумбия - 7%, Етиопия и Индонезия  с по 5%. Финландия е държавата, която обаче води световната класация на страните, в ĸoитo ce пиe..

публикувано на 16.09.24 в 09:51

На 17 септември в Благоевград - празник на вярата, надеждата и любовта

На 17 септември почитаме паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и на тяхната майка София. На този ден се прекланяме пред вярата, надеждата, любовта и мъдростта - добродетелите, които ни правят хора и ни крепят в трудни моменти. „ Празникът е много специален за нас българите, защото колкото да не си признаваме и колкото да се..

публикувано на 16.09.24 в 09:44