🎉 8 дни до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

29.01.2021.,08:00 – 11:00 ч., "Събития и личности" с Давид Калпачки

Снимка: архив

Актуалната политическа обстановка в страната през седмицата и какво сочат последните данни за електоралните нагласи в последното проучване на „Галъп“ – коментар на Светлин Тачев, политически анализатор.

Евродепутатът Цветелина Пенкова инициира дискусия на тема: „COVID – 19, а сега накъде?“. Какви са икономическите тенденции и масовите възприятия на населението, като последици от коронавирусната пандемия в България. Интервю с Цветелина Пенкова.

Поставените под карантина ще могат да гласуват с подвижна урна, реши окончателно Народното събрание и още, здравните власти, а не ЦИК ще определят противоепидемичните мерки за изборите.

И още акценти от парламента: важни промени в ЗУТ бяха гласувани в пленарна зала.

БСП предложи план за спасение на българските фирми и работни места. По темите ще разговаряме с народни представители от различни партии.

Mywork.bg е безплатна българска платформа за юридически отговори на въпроси, свързани с правата на работното място. Потребителите могат да намерят решения на най-често срещаните проблеми на работещите. Повече по темата от д-р Тодор Капитанов – водещ експерт по трудово право в България.

Международна конференция: „Светът в криза: Политики и медийни отражения“ в ЮЗУ – Кристиян Ковачев, докторант, част от организационния екип.

„Рестартирай Европа“ – рубрика.

Сесия на ОбС – Благоевград – пряко включване.


Вижте още
Рая Мицова

„Неделя у дома“ на 3 декември 2023 г. със Зоя Караджова

„Защотковците“: Малко или много са 50 години? Отговорите от 7-годишната Рая Мицова. Рая е победител и в конкурс за детска рисунка, ще ни разкаже за своите награди. Деца от Благоевград творят коледни джинджър къщички и сладки декорации. Среща със създателката на инициативата „Училище за сладкари“ Мартина Широканска Четвъртото издание на..

публикувано на 03.12.23 в 09:34

"На отворен прозорец“ на 3 декември 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. М инути за православие с отец Светослав Кючуков.  ИЗРЕЧЕНО:   Как студът влияе на сърцето?  - Доц. д-р Красимира Христова, председател на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика и медицински директор на Центъра по сърдечно-съдови заболявания. Елин Пелин: Животът без любов -..

публикувано на 03.12.23 в 05:00

„Студио спорт“ на 2 декември 2023 г. с Петрана Кимчева

Пореден успех за България в спорта, но този път в кикбокса. Кирил Илиев от Благоевград стана световен шампион – разговор за медалите и конкуренцията в този вид спорт. Отлично представяне на плувците на ПК "Пирин" на държавния шампионат в Бургас – коментираме темата с Валентина Атанасова, старши треньор. Христо Михалчев от СК „Гладиатор“..

публикувано на 02.12.23 в 08:15

"Сюжети от деня" на 1 декември 2023 г. с Иван Лазов

Учим ли се от уроците, които ни поднася историята? Разговор с историка проф. д-р Милко Палангурски след 104-тата годишнина от Ньойския договор. Какво предлага 11-тият алтернативен държавен бюджет, предложен от екип на Института за пазарна икономика – Лъчезар Богданов, главен икономист на института. С писмо до държавния секретар на САЩ Антъни..

публикувано на 01.12.23 в 08:30

"Сюжети от деня" на 30 ноември 2023 г. с Бойка Браткова

Какво представлява новата енергийна стратегия; и какви са основните точки в Плана „Климат и енергетика 2020 – 2030“ . Това ще попитаме енергийния експерт, Георги Стефанов. В Скопие се провежда срещата на министрите на външните работи на ОССЕ. Темата ще коментираме с преподавателя по международни отношения, доц. Димитър Тюлеков. Ще продължим..

публикувано на 30.11.23 в 08:25

„Приемна в ефир“ на 30 ноември 2023 г. с Райна Ванчева

      За общите духовни търсения и за дългогодишното сътрудничество между Българската православна църква и Радио Благоевград ще разговаряме в студиото с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, с епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир и с Емилия Дафкова, ръководител на Православния информационен център в Благоевград. Ще ви..

публикувано на 30.11.23 в 08:15

"Събуди деня" на 30 ноември 2023 г. с Лалка Радкова

Пета научна конференция „Общество, култура, образование“ събира в гр. Брезник научни работници, историци, етнографи от България и гр. Пирот, Република Северна Македония – интервю с Емилия Велинова, директор на общинския исторически музей. Зимното поддържане на пътищата в община Кюстендил – интервю с Огнян Атанасов, кмет на общината...

публикувано на 30.11.23 в 06:00