Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Локо“ (Сф) дерайлира в Благоевград

Във възлов мач от 26-я кръг на Втора футболна лига, вторият в таблицата „Пирин“ (Благоевград) разгроми „Локомотив“ (София) с 5:1. Централният нападател на „орлетата“ Гурам Гощелиани откри за 1:0 още в 5-ата минута след наивна грешка на централните защитници на столичните „железничари“. В 12-ата вратарят на „червено-черните“ отби диагонален удар на А. Карачанаков, но добавката на Гощелиани бе фатална за него – 2:0.

При атака на „Локомотив“ (София) и удар на Мики Орачев топката рикошира в тялото на Стилиян Николов, който си отбеляза нещастен автогол. Гостите за минути се върнаха в мача. Радостта им обаче бе кратка – в 38-ата минута, след центриране отдясно на А.Карачанаков, защитникът на благоевградчани Ал.Дюлгеров се извиси над всички и с глава отбеляза рядко красив гол в английски стил. Столичният отбор рискува и тръгна да атакува, но оголи фланговете си. В 34-ата минута Венцислав Бенгюзов финтира ловко трима локомотивски защитници в наказателното поле и вкара с техничен удар за 4:1. В 87-ата минута, секунди след като влезе, резервата Андон Гущеров с лекота завърши перфектна атака на „Пирин“, започнала отдясно – 5:1!

Какви бяха реакциите след мача?

Главният мениджър на „Пирин“ Уорън Фийни бе щастлив от изразителния успех на своя отбор. Той остана доволен от скоростта, точността и организацията в играта на“орлетата“. А колкото до онези, които мислят възловите играчи на „Пирин“ за стари, то едва ли стари футболисти могат толкова много да тичат. С успеха си „Пирин“ има – 5 кръга преди края на първенството – 52 точки, с 3 аванс пред „Локомотив“ (София), но вече и сериозно психогическо предимство:


Вратарят на „Пирин“ Петър Петров бе много радостен от успеха и спортсменски изрази съчувствие към колегата си от „Локомотив“ (София) Б.Митрев, който пет пъти вади топката от мрежата си:


Според нападателя Гурам Гощелиани „Пирин“ играе футбол като отборите от Първа лига, има вече баланс и самочувствие.

Капитанът Николай Бодуров бе щастлив, че след 7 мача наказание се е завърнал на терена, като е осъзнал вината си. За Бодуров „Пирин“ е категорично най-силният отбор във Втора лига, но намира за странно отсъствието на феновете от стадион „Христо Ботев“, при положение че рестриктивните мерки заради пандемията от коронавирус извън спорта вече са доста смекчени.

Старши треньорът на „Локомотив“ (София) Иван Колев поздрави „Пирин“ за победата. Според него повратните моменти в мача са биви два: резултатът 2:0 за домакините до 12-та минута и отбелязването от тях на третия гол, който окончателно е разбил организацията в играта на неговия тим. Иван Колев пое вината за загубата:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Първан Дангов

Първан Дангов: Политическата класа е длъжник на хората

Въртим се в омагьосан кръг,  ние българите се спъваме в един и същи камък много пъти, не сме си научили урока – така коментира в интервю за Радио Благоевград отминалите избори на 9 юни Първан Дангов, кмет на община Дупница. Според него  избирател, който няколко поредни пъти не е гласувал на избори, трябва да бъде изключен от избирателните..

публикувано на 19.06.24 в 14:59

Доц. Наталия Киселова: Нужна е сериозна парламентарна дипломация

Полагането на клетва от новоизбраните народни представители слага край на предишното Народно събрание , поясни в интервю за Радио Благоевград доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право.  Юристът прогнозира, че представител на ГЕРБ ще бъде избран за председател на Народното събрание,  който обаче може и да не се казва Рая Назарян,..

публикувано на 19.06.24 в 14:21

Банско почита Паисий

19 юни е денят на Паисий Хилендарски . Отбелязваме паметта на този забележителен българин, духовник и светец, автор на „История славянобългарска“ с която пробужда националното самосъзнание на българския народ в тежките и тъмни години на робството.   В родното му Банско ревниво пазят спомена за живота и тачат делото на Паисий. Денят днес започна..

публикувано на 19.06.24 в 13:51

Има интерес от немски инвеститор за три предприятия в Благоевград

Резултатите от последните парламентарни избори показаха умора у хората. Избирателят очаква политиците да решават проблемите в държавата. По-голяма част от хората бойкотираха последния парламентарен вот и смятам, че този цикъл от избори натежа много и партиите трябва много сериозно да помислят и да се фокусират върху това да направят стабилно..

публикувано на 18.06.24 в 10:50

Трънското село Бусинци - домакин на „Фестивала на сръчните ръце“

За втора поредна година проявата в село Бусинци ще представи ръчни занаяти и традиции в нашата страна. В трите последни дни от месец юни „Фестивала на сръчните ръце“ ще представи около 15 занаята и умения. Сред тях е малко познатия „Тъкане на колани на кори“, което в момента се практикува само от трима души в България. Това информира за..

публикувано на 17.06.24 в 14:24

Бъдещето е в ръцете на младите хора

Гости на предаването „Неделя у дома“ бяха Елена Цушко, Йорданка Терзиева и Десислава Тасева, и трите възпитаници на природо-математическа гимназия "Акад. С. Корольов" - гр. Благоевград.  Момичетата са зрелостнисци от випуск 2024, целеустремени, позитивни със светъл поглед към бъдещето. Говорихме за средното образование в България, неговите..

публикувано на 16.06.24 в 15:55

Поли Генова посвещава на децата, които не спират да мечтаят

Поли Генова представя най-новата си песен – „We Only Have Today“ . Като национален посланик на УНИЦЕФ за България Поли посвещава тази песен на каузата за най-добър старт в живота на всяко дете на Детския фонд на ООН. Новият й сингъл не само ни вдъхновява, но и ни кара да подкрепяме децата да не спират да мечтаят, да вярват в себе си и да..

обновено на 16.06.24 в 15:48