Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Пирин“ (Гоце Делчев) надигра „Чавдар“ (Етрополе), „Марек“ постъпи спортсменски и оглави класирането

„Пирин“ (Гоце Делчев) победи с 2:0 „Чавдар“ (Етрополе) в мач от 28-я кръг на Югозападната футболна лига с голове на Л.Гуцев в 50-та и П.Головодов в 85-та минута и запази осмото място в класирането с актив от 42 точки, колкото има и седмия „Оборище“ (Панагюрище). Домакините бяха по-рационалният отбор през целия мач и заслужиха успеха си.

  Срещата  започна с над 40 минути закъснение.Причината – край гр.Дупница автобусът на „Чавдар“ се поврежда и не може да продължи. Съвсем реална става възможноста  отборът да претърпи служебна загуба с 0:3 заради неявяване на мача. Спасението идва ненадейно – от София идва  клубният автобус на ФК „Марек“, президентът на дупнишкия клуб  Цветан Видински вижда закъсалите  етрополски футболисти и великодушно им предоставя своя автобус, за  да отидат в Гоце Делчев и изиграят мача си с „Пирин“. Каква  спортсменска  постъпка! Само 3 дни  по-рано същият този „Чавдар“  (Етрополе) игра като домакин на живот и смърт с гостуващия „Марек“, като завърши 2:2 и лиши дупничани от ценните 2 точки в борбата им за влизане във Втора лига. Но има награда за стореното добро – вчера „Марек“ помете с 5:0 „Пирин“ (Разлог), а  „Вихрен“ (Сандански) завърши 0:0 като гост на „Оборище“ (Панагюрище). Така „Марек“отново оглави класирането с точка аванс пред „Вихрен“.

  За мача “Пирин“ (Гоце Делчев) – „Чавдар“ (Етрополе), завършил  2:0,  чуйте звуковите файлове с коментар на треньорите Димитър Крушовски и Красимир Стоев:
Галерия

Вижте още

С критика към родителите: Първи юни на лекоатлетическата писта в Благоевград

Многобройни прояви бележат по традиция Международния ден на детето. В Благоевград също инициативите са по вкуса и на малки, и на големи. Концерти, пленери, сценични изкуства и художествени изложби – всичко това отличава специалния празник на детето. Една част от подрастващите обаче, освен с развлекателни занимания, днес се отдадоха на важни..

публикувано на 01.06.23 в 14:10

Кога един кмет престава да бъде дете?

Предаването „Приемна в ефир“ на Радио Благоевград на 1 юни бе посветено на всички малчугани, които ни вдъхновяват да бъдем по-добри и които ни учат на истинското значение на безусловната любов. Чрез разговорите и анкетите насочихме светлината на прожекторите към мечтите, стремежите и предизвикателствата, пред които са изправени децата и младежите в..

публикувано на 01.06.23 в 13:09

Акция нов дом

Акция нов дом -  това е благотворителната кампания в помощ на семейство, чиято къща е изпепелена при пожар в Гърмен. Акцията нов дом за Елена и Йорданка Щереви, събира много доброволци, които помагат и със средства и с труд. Инициативата поддемат младите и сърцати добротворци от Сдружение „Доброта“. След като получавт сигнал за бедстващото..

публикувано на 01.06.23 в 11:35

Отговорят ли цените на качеството на храните?

Отговорят ли цените на качеството на храните? Тази тема беше поставена в рубриката „Потребителска кошница“ на Радио Благоевград . Доколко цената на произведената храна, която закупуваме в търговската мрежа, отговаря на описанато и рекламирано качество?! След проведен тест в акредитирана международна лаборатория, направен и финансиран по..

публикувано на 01.06.23 в 10:59

Доайенът на българистиката проф. Джузепе Дел' Агата – гост на Югозападния университет

Професор Джузепе Дел' Агата е световноизвестен учен в областта на славистиката и българистиката,  литературовед и преводач. Близо 60 години води курсове по български, чешки, руски език и литература в университета в италианския град Пиза. Сътрудничи активно на Асоциация „България – Италия“, а тези дни бе гост на  студентите и колегите си от..

публикувано на 01.06.23 в 10:21

Сдружение „Близо до теб“ подпомага семейства

Сдружението „Близо до теб“ започна мащабна благотворителна кампания „Дари храна, дари надежда“. Продуктите са са от първа необходимост и са закупени от дарения. Сдружението разполага с база в Дупница, където става разпределянето и раздаването на продуктите на 150 семейства от общинския център Дупница и в селата от общината. Осигурен е и..

публикувано на 01.06.23 в 10:01

Не трябва да допуснем да се постави под съмнение стабилността на финансовата система

По повод правителственото предложение за удължаване с още три месеца на удължения вече закон на миналогодишния бюджет, финансистът Румен Гълъбинов коментира за Радио Благоевград : „ Необходимо е да се приеме някакъв бюджет – дали ще бъде удължителен на предходния или ще бъде нов бюджет за 2023 година  за полугодието,  но това трябва да  се случи в..

публикувано на 31.05.23 в 13:24