Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щастлив финал в Симитли

  След неубедително  представяне в пролетния дял от първенството на Втора футболна лига, в последния си мач за сезона „Септември“ (Симитли)  надигра  „Добруджа“ с класическото 3:0. Два гола отбеляза много дейният в този мач Даниел Гогов – първият, от дузпа, в 23-та минута, а вторият 9 минути по-късно. Успокоен от добрия аванс, сериозно подмладеният отбор на домакините заигра  зрелищно и с импровизация .Логично в  60-ата минута Христо Иванов  довърши „Добруджа“ с красив трети гол.

  Старши треньорът на добричлии Светослав Петров отново не сдържа нервите си и напусна  терена, като остави помощника си Радослав Боянов  на скамейката, а  „Септември“ продължи с красиви флангови  атаки и технични индивидуални  отигравания за радост на публиката си.

  След мача старши треньорът на „Септември“ (Симитли) Антон Бачев не скри радостта си от успеха над съсед в класирането, дошъл след неубедителен пролетен  полусезон. Помощник-треньорът на „Добруджа“ Радослав Боянов отдаде тежката загуба на  пропуснатите в началото положения, нарушената връзка  между бранители, полузащитници и нападатели и предварително ваканционното настроение.

  Чуйте думите на  Антон Бачев и Радослав Боянов, записани от Иван Близнаков:
.


Вижте още

Наградата е плод на целия ми труд в гимназията

Милен Златев от кв. “Ораново” на грaд Симитли е сред тримата заслужили приз “Ученик на годината” в Годишните награди за образование по икономика в средните училища за 2023. Наградите бяха раздадени преди дни, като министърът на образованието проф. Галин Цоков ги връчи. Милен Златев е ученик 12-и клас в Професионална гимназия по икономика "Иван..

публикувано на 26.02.24 в 15:02

С креативност и смелост можеш да успееш в България

Две млади дами - Виктория Андонова и Михаела Ошинова, създадоха споделено офис пространство в Благоевград. Виктория е живяла като малка в Германия и Испания, тъй като баща й работил там. След това учила в Езиковата гимназия в Благоевград. Продължава образованието си в Германия, където учи, живее и работи 10 години. Казва, че там е натрупала..

публикувано на 26.02.24 в 14:49

Зелени маршрути по пътя на Желязната завеса

Всяко приключение започва с първите две стъпки, а пешеходният туризъм е точно това – опознаване на природата, откриване на запазени от комерсиалността райони и културен обмен с местни общности, съхранили своя бит и творчество. В това е убеден Петър Ванев, координатор на новия проект на Българска фондация биоорзнообразие.   В рубриката „Живей..

публикувано на 26.02.24 в 13:45

Веселина Панайотова: Работещите майки имат нужда от гъвкави модели на заетост

Фондация „Мама има работа“ е създадена от майки за майки, за да помогне за изграждане на здравословен баланс между личния и служебния живот на работещите жени . „ Темата е много лична за мен, защото аз самата съм майка на две деца “, сподели в интервю за Радио Благоевград Веселина Панайотова - основател и изпълнителен директор на фондацията. Тя..

публикувано на 26.02.24 в 10:33

Eнергийната общност изпълнява социални, икономически и екологични задачи

Енергийните общности започват да набират популярност в Европа, все по-познати са и в България . Това са кооперативи, сдружения от хора, които се обединяват, за да произвеждат сами електроенергия от ВЕИ и така да бъдат независими от капризите на енергийния пазар. От октомври 2022 година енергийните общности вече фигурират и в българското..

публикувано на 26.02.24 в 10:22

Тютюнопроизводството е защитено за следващите две години

Европейското и българското тютюнопроизводство са защитени минимум за следващите две години – това е един от изводите, направен по време на 10-тата Конференция на Световната здравна организация/СЗО/, проведена в Панама. Форумът бе посветен на бъдещето на тютюнопроизводството в световен мащаб. В него участва и българска делегация, част от която беше..

публикувано на 26.02.24 в 09:12

Цветан Цветанов: Съдебната система е овладяна и в немалка част обслужва организираната престъпност

Съдебната система е овладяна, а добрите резултати в МВР биха били възможни само с добра координация, с истински отговорен главен прокурор. Това каза в предаването “Събития и личности” Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и лидер на “Републиканци за България”. Той коментира темата за п аралелното правосъдие и мрежите от зависимости в съдебната..

публикувано на 23.02.24 в 11:49