🎂 1 ден до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Марек“ триумфира след победа във Владая

  В мач от предпоследния  – 33-ти – кръг на Югозападната футболна лига  „Марек“ победи като гост „Гранит“ (Владая) с 2:1. След равенствата на  „Вихрен“ (Сандански) и „Беласица“ (Петрич), дупнишкият отбор дръпна с 4 точки аванс  пред тях, а на втора позиция излезе ФК „Кюстендил“ с 3 точки по-малко от „Марек“.

  За нервния двубой  във Владая, за майсторството, волята и характера, проявени в дългото първенство, за скромните финанси и голямата цел разказва Цветан Видински-президентът на  ФК“Марек“. Шестгодишният път от четвъртото до второто ниво на българския футбол  бе стръмен и изпълнен с тежки препятствия от финансов, кадрови и материален характер. Кметът на община Дупница Методи  Чимев е човекът, който никога не изостави футболния тим, намери начин да го подкрепя, да му дава цел и помощ за постигането на тази цел.

  И във футбола има логика. Тъкмо затова „Марек“ – един от  знаковите български футболни отбори, се завръща  в професионалния футбол. Браво,момчета!  Успяхте  да победите и изпреварите силни конкуренти, които имаха некокократно по-високи бюджети от вашия – 135 000 лв. стигнаха на „Марек“ да с.бъдне мечтата си – своята и на всички, които  горещо обичат и подкрепят този колоритен отбор, един от символите на футбола в Югозапада.

  Истината за „Марек“, за дългото пътуване към мечтата, чууйте от Цветан Видински – президент на ФК „Марек“:


Вижте още

Обществените нагласи към доброволчеството се променят

За добротворчеството и доброволчеството разговаряхме в ефира на Радио Благоевград с Александрина Димитрова, изпълнителен директор на Фондация „Сийдър“ и член на УС на Националната мрежа за децата. Засегнахме настоящата политика на организацията, която развиват на територията на община Кюстендил и посоката, която следват вече 15 години за..

публикувано на 08.12.23 в 14:35

Съдовият хирург д-р Борис Илчев ще преглежда в Сандански

Д-р Борис Илчев от Клиниката по съдова хирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, ще преглежда в град Сандански на 9 и 10 декември 2023 г. Прегледите ще се извършват в МДЛ „Мед-Диа“ гр. Сандански, ул. „Осми март“ № 5, с предварително записан час на тел. +359 87 8589048.   Консултациите са насочени към пациенти със съмнения, или с..

публикувано на 07.12.23 в 14:36

Донка Найденова: Радио Благоевград е моята радост и моят лек в болката

Донка Найденова е сред емблематичните гласове в ефира на Радио Благоевград. Професионалният ѝ път в медията започва през 1986г. Първите си стъпки прави като репортер и част от новинарския колектив. Борбена, заредена с оптимизъм и огромен професионален хъс, Донка преминава различни етапи от своето професионално развитие. „В ефира на Радио..

публикувано на 07.12.23 в 13:13

Зимата увеличава сърдечносъдовите инциденти

Студеното време е рисков фактор за обострянето на симптомите при някои кардиологични заболявания. Тема, която коментира в рубриката „В ритъма на сърцето“ на БНР-Радио Благоевград доц. д-р Красимира Христова, председател на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика и медицински  директор на Центъра по сърдечносъдови заболявания...

публикувано на 06.12.23 в 16:07

Здравка Чимева: Китай живее в бъдещето

   Здравка Чимева, туроператор и председател на Сдружение „Движение „Ние жените“  разказа в студиото на БНР-Радио Благоевград за 10-дневното си пътуване до градовете Пекин, Шанхай и Сиан в Китай, заедно с 20 свои колеги от България. Всеки, които се е докоснал до Китай и необятната му култура и традиции - определя като един нов свят...

публикувано на 06.12.23 в 14:06

Здравословно хранене по време на коледните пости

Здравословното хранене по време на рождественските пости бе акцент в рубриката „Полезно е да знаем“ по Радио Благоевград . Според проф. Донка Байкова, експерт по хранене и диететика, планираното,  балансираното и разнообразно хранене по време на постите през зимния сезон, има огромни ползи за организма. Затова трябва да прибягваме към него,..

публикувано на 04.12.23 в 15:18

"Живото човешко съкровище" Мадлен Божилова и кюстендилската носия

Мадлен Божилова Амин е единствената българка, която изработва по автентичен начин традиционнната кюстендилска дреха, наречена сая. Тя успя да възстанови старинната техника за изработка на златното чорбаджийско бикме, забравена през последните 100 години, което й донесе и приза от ЮНЕСКО "Живото човешко съкровище". Всичко започва преди няколко години,..

публикувано на 04.12.23 в 14:28