Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Марек“ триумфира след победа във Владая

  В мач от предпоследния  – 33-ти – кръг на Югозападната футболна лига  „Марек“ победи като гост „Гранит“ (Владая) с 2:1. След равенствата на  „Вихрен“ (Сандански) и „Беласица“ (Петрич), дупнишкият отбор дръпна с 4 точки аванс  пред тях, а на втора позиция излезе ФК „Кюстендил“ с 3 точки по-малко от „Марек“.

  За нервния двубой  във Владая, за майсторството, волята и характера, проявени в дългото първенство, за скромните финанси и голямата цел разказва Цветан Видински-президентът на  ФК“Марек“. Шестгодишният път от четвъртото до второто ниво на българския футбол  бе стръмен и изпълнен с тежки препятствия от финансов, кадрови и материален характер. Кметът на община Дупница Методи  Чимев е човекът, който никога не изостави футболния тим, намери начин да го подкрепя, да му дава цел и помощ за постигането на тази цел.

  И във футбола има логика. Тъкмо затова „Марек“ – един от  знаковите български футболни отбори, се завръща  в професионалния футбол. Браво,момчета!  Успяхте  да победите и изпреварите силни конкуренти, които имаха некокократно по-високи бюджети от вашия – 135 000 лв. стигнаха на „Марек“ да с.бъдне мечтата си – своята и на всички, които  горещо обичат и подкрепят този колоритен отбор, един от символите на футбола в Югозапада.

  Истината за „Марек“, за дългото пътуване към мечтата, чууйте от Цветан Видински – президент на ФК „Марек“: