Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Суперзвездата Бербатов – на роден терен

 Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов дойде в родния Благоевград. На трибуните на стадион „Христо Ботев“ той заедно със своя екип запозна представителите на футболните клубове от Благоевградска област с приоритетите си като кандидат-президент на Българския футболен съюз.

Накратко за неговите идеи: с професионалния футбол да се занимава Националната футболна лига; бъдещият Български футболен съюз да се грижи и работи с детско-юношеските футболни школи и аматьорския футбол. 

Присъстващите споделиха свои проблеми, свързани с липсата на финансиране от футболната централа на клубовете от третото и четвъртото ниво на родния футбол, на детско-юношеското направление, шефовете на зоналните съвети на БФС да се избират от клубовете, а не да се назначават.

Димитър Бербатов е за мандатност в управлението – най-много 3 мандата 4 години. Той и екипът му: Петър Величков, Боби Станков и Косьо Мирчев, настояват да има извънреден конгрес на 21 септември тази година, като вече са резервирали и зала в НДК за тази цел.

По отношение на страха и нуждата от промяна, на морала на опонентите, с Димитър Бербатов разговаря Иван Близнаков, чуйте звуковия файл: