Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Николай Николов-Чезето: „Не надграждам, започвам от основите!“

  Победителите  не ги съдят. Но, както са казали древните римляни, тежко на победените! Финиширалият втори в крайното класиране на Югозападната  футболна лига ФК „Кюстендил“е в тежък период-напускат го много от най-силните единици, остават амбициите на клубното ръководство за следващия сезон, гради се нов отбор. За всичко това-сърцатият старши треньор на ФК „Кюстендил“ Николай Николов-Чезето бе пределно окровен:

  „Сега ме намирате раздвоен-хем почивам от тежкия изминал сезон,хем правя нов отбор за предстоящия. Правим обзор на това,което мина,с една усмивка искам да започнем пак да гоним мечтата си.От една страна го има удовлетворението от играта на  футболистите, от работата на треньорския щаб. Благодаря за направеното по отношение на ФК „Кюстендил“ на община Кюстендил и кмета Петър Паунов, на нашите спонсори-те хвърлиха доста сили и средства за доброто ни представяне.Но го има и огорчението, че не можахме да завършим първи,да влезем във Втора лига.Една стъпка не ни стигна,за да бъдем първи!

  Сега всички тези хора, които стоят зад нас ,искат да надграждаме. Ще бъде доста трудно, защото имаше една чудесна спойка в нашия отбор, а сега, след като четирима досега ни напуснаха, ще трябва да градим напълно нов отбор. За да правиш нов побеждаващ отбор, се иска време. А след тия наши успехи,сега искат още по-добри резултати ще се опитаме новите хора възможно най-бързо да ги приобщим към отбора.Ето кои досега си тръгнаха от ФК „Кюстендил“: Андрей Йорданов и Борис Груев отидоха в ЦСКА 1948. Росен Йорданов се върна в родния си „Марек“. Мартин Газиев премина в „Марица“(Пловдив). Очаквам поне още двама-трима , които имат предложения,да ни напуснат. Разговаряме с тях, опитваме се по някакъв начин да ги запазим,да ги задържим на „Осогово“. Така че аз не надграждам, аз започвам от основите, наново!

  Разбира се, има в полезрението ни играчи,които ще вземем.Просто искаме да видим още с кой ще се разделим, на какви постове трябва да търсим футболисти.Трябва да разрешим този ребус. Планираме да започнем подготовка на 28 юни в 18 часа на стадион „Осогово“ в Кюстендил. Цялата подготовка ще мине в нашия град,ние обичаме тук да тренираме,имаме всичките удобства и условия. Планирали сме 6-7 контроли, три от тях сме договорили със сигурност:“Сливнишки герой“, „Пирин“ (Разлог) и „Ботев“ (Ихтиман).

  От новия сезон в Югозападната лига очаквам да бъде много по-труден от изминалия. Ще ви кажа защо:всички ни смятат за фаворити, всички ще се хвърлят срещу нас и ще играят на предела на силите си.Но това пък,от друга страна, ще ни кара да работим и да се развиваме. Знайте, ще бъде много труден сезон!“Вижте още
Силвия Домозетска

Джаз вечери на открито в Благоевград

Продължават празничните прояви по повод 30-та годишнина  на Биг Бенд – Благоевград . След впечатляващия концерт във вторник, жителите и гостите на Благоевград в три поредни вечери ще имат удоволствието да се насладят на джаз-концерти на открито. „ Това е една линия на приемственост на утвърдени музиканти професионалисти с млади хора, които..

публикувано на 07.06.23 в 14:12

Ангел Джамбазки: Скопие опитва натиск върху Европейския парламент

Българският евродепутат и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки предупреди за координирана атака, организирана от властите в Скопие във връзка с информация, че Европейският парламент започва преразглеждане на доклада за Република Северна Македония. „Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в..

публикувано на 07.06.23 в 12:22

„Денков-Габриел“ – кабинет на надеждата или на недоверието?

Вчера парламентът гласува и одобри за министър-председател акад. Николай Денков. "За" гласуваха 132, "против" - 69, без "въздържал се". Денков получи подкрепа от ГЕРБ-СДС (един "против"), ПП-ДБ, както и от двама народни представители от ДПС. Структурата на кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС също беше подкрепена от 132 депутати, против бяха 69, нямаше..

публикувано на 07.06.23 в 11:51

Доц. Елена Ставрова: Държавата няма да има финансови проблеми

Държавата няма да има финансови проблеми, тъй като икономиката се успокоява, трендът е възходящ – това прогнозира за Радио Благоевград доц. Елена Ставрова, ръководител на катедра „Финанси“ в Стопанския факултет на Югозападния университет – Благоевград. „ Държавата винаги има резерв и възможност да емитира държавни ценни книжа, тъй като нашият..

публикувано на 07.06.23 в 10:03

20 години сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ – град Разлог

Разложкото сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ е национален координатор на Евро-средиземноморската фондация „Анна Линд". Неправителствената организация има зад гърба си десетки инициативи, проекти, решени проблеми, утвърдени партньорства. „ Създаване на мостове между култури, поколения, етноси, ценности – това е нашата марка “,..

публикувано на 07.06.23 в 09:49

ЮЗУ – Благоевград посреща директорите на българските неделни училища в Европа

От 7 до 10 юни, Югозападният университет е домакин на семинар за директорите на  българските неделни училища в Европа.  На поканата са се отзовали директори и учители от Италия, Испания, Кипър, Ирландия, Германия, Гърция, Франция, Австрия, Турция. „ Това е обучителен семинар, който се провежда по програма „Еразъм+“ и е първият такъв, който се..

публикувано на 07.06.23 в 09:23

Продължаваме да работим по настоящия рамков договор, но няма перспектива

Заплахи няма, продължаваме да работим по настоящия рамков договор, но няма перспектива , защото не може да се планират медицинските услуги – сподели за Радио Благоевград д-р Дафина Тачова, заместник-председател на Регионалната лекарска колегия и изпълнителен директор на дружеството на общопрактикуващите лекари – Благоевград. „ За първи  път,..

публикувано на 06.06.23 в 14:38