Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

03.07.2021 г., 14:00 - 17:00 ч., "Арт сезони" с Юлия Караджова

Летни вечери на открито на Камерна опера – Благоевград

14:00 - 17:00 часа

Водеща: Юлия Караджова

Регионалният исторически музей в Кюстендил представя нова етнографска изложба на тема "Градът и селото" с автор д-р Веска Спасова.

– репортаж на Ангел Павлов.

Културният афиш на община Перник за месец юли  – информира  Елена Тамакярска

Иван Тонев и Руди Евтимов – продуцент и главен герой – за  филма „Моторът”, на благоевградския режисьор Валентин Гошев, чиято прожекция е включена  в репертоара на летните кина в страната

Среща с писателката Румяна Пелова от град Перник . Последният й  роман „Снишават се звездите” имаше премиера  в родния й град .

„Жираф в чашата” – книга на Николай Ценков представиха в Благоевград. Репортаж на Валентин Дишев

Анжела Василева и Цветелина Хантова – за поезията на Петя Хантова от Петрич

Започнаха  летните изяви на Камерна опера – Благоевград. Разговор с директора Лина Ангелова

Среща с режисьора Петър Попзлатев, чийто филм  „Аз съм ти” през изминалата седмица имаше повторна премиера в София, след като вече беше спечелил международни награди и  овациите на световната публика


Вижте още

„Сюжети от деня“ на 9 декември 2022г. с Иван Лазов

Кое от събитията в България през 2022 година бихте откроили? Мнение на историка доц. д-р Светослав Живков. Икономиката в България „изсветлява“, според проучванията на експертите. Коментар на проф. д-р Стефан Петранов. Очаква се цената на водата в Перник да се повиши с 30 процента. Репортаж. „Автомобилен свят“: Как да..

публикувано на 09.12.22 в 08:30

„Сюжети от деня“ на 8 декември 2022г. с Агнес Манова

„Евранет +“ Запълнен е капацитетът на хотелите и къщите за гости за празничните дни в община Самоков – Люба Кленова, зам.-кмет. Благотворителни инициативи и коледен конкурс за детска рисунка организират от кметството в Крупник. За празничните събития и базара в подкрепа на училището в селото, както за работата на Радио Благоевград..

публикувано на 08.12.22 в 08:30

„Приемна в ефир“ на 8 декември 2022г. с Райна Ванчева

Фондация „П.У.Л.С.“ Перник е част от глобалната кампания на ООН „Обединени! Активизъм за край на насилието над жени и момичета“. Целта на серията събития е да се поставят на дневен ред проблемът насилие и възможностите за подкрепа на пострадалите. По темата ще разговаряме с Ася Александрова, психолог и ръководител на Центъра за социална..

публикувано на 08.12.22 в 08:00

„Събуди деня“ на 8 декември 2022г. с Мария Благоева

Как да подкрепим учениците с различен майчин език да учат уверено в училище? Разговор с Борислава Донева от фондация „Заедно в час" и организатор на онлайн дискусия, фокусирана върху проблемите на децата, които говорят на различен майчин език от българския. Регионалната библиотека в Благоевград спечели финансиране по проект на..

публикувано на 08.12.22 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 7 декември 2022г. със Снежина Цветанова

Рубрика „ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА“ Колко средства ще отделят кюстендилци  за коледни и новогодишни подаръци? Репортаж. Младежката фондация „Солидарност в действие“ от село Друган, община Радомир, ще обучава млади момичета от малки населени места на личностно развитие и постигане на целите. За програма „Гергина“ говори нейният създател Елица..

публикувано на 07.12.22 в 08:30

„Събуди деня“ на 7 декември 2022г. с Давид Каолпачки

След връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет и след острите критики на Румен Радев към „Продължаваме промяната“ – коментари на политическия анализатор Кристиян Шкварек и Константин Праматаров от Студентския клуб на политолога към СУ. Лидерите на Европейския съюз и Западните Балкани се срещнаха в Тирана, за да..

публикувано на 07.12.22 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 6 декември 2022г. с Иван Лазов

След връчването на първия мандат за съставяне на правителство – коментар на политолога Борислав Ангелов.  Как благоевградчани коментират политическата обстановка в страната? Репортаж. Сдружението „Близо до теб“ в Дупница с нова инициатива преди коледните празници – Асен Кирилов, председател на сдружението. Никулден през погледа на..

публикувано на 06.12.22 в 08:30