Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

10.07.2021 г., 14:00 - 17:00 ч., "Арт сезони" с Юлия Караджова

-  За осмия студентски пленер „В духа на Майстора” в кюстендилското село Шишковци разказва Ангел Павлов.

- Финал на първият летен фестивал в Перник – репортаж на Елена Тамакярска.

- Национален пленер „Живописна технология в съвременното изкуство” в Благоевград – репортаж на  Елеонора Тахова.

- Пламен Кумпиков –басът на Камерна опера - Благоевград-за своя творчески път.

- Среща с Весела Ножарова – известен куратор и изкуствовед – един от авторите на Учебник за професионална подготовка за 12 клас, който включва история и цивилизация, власт и институции, култура и духовност,  човек и общество.

-„Малката самовила” на Кукления театър в Благоевград се подготвя за премиера през септември – разговор с режисьора Албена Георгиева – актрисата от Сфумато, която за първи път поставя куклена пиеса.

-Художничата Калина Тасева и на 94 години обича да разказва за героите  от нейния роден край –с.Влахи, един от които е Яне Сандански, с който са и роднини. Портретът на Яне, който тя рисува, е един от най-хубавите в българското изобразително изкуство.


Вижте още

„Сюжети от деня“ на 7 февруари 2023 г. с Иван Лазов

Защо годишнината от рождението на Гоце Делчев отново раздели живеещите от двете страни на границата? Коментар на проф. Николай Овчаров. Доколко сега могат да се правят прогнози за изборите на 2-ри април? – Разговор с политолога Борислав Ангелов. Земетресението в Турция и Сирия е сред най-силните в района – чл. кор. проф. д.н...

публикувано на 07.02.23 в 10:09

„Здравен компас“ на 7 февруари 2023 г. с Лалка Радкова

Грижи за кожата през зимата – гл. ас. д-р Валерия Матеева, началник на отделението по хистология към Кожната клиника при УМБАЛ „Александровска“ – София. По нестандартен начин отбелязаха Световния ден за борба с рака – 4 февруари, лекарите от Клиниката по медицинска онкология в УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ“ – подготвиха съвети и препоръки към..

публикувано на 07.02.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 7 февруари 2023 г. с Росинка Проданова

  "Да помогнем на съседите" - Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация "BСause" с апел за помощ за пострадалите в Турция и Сирия. Е кстремното време и ниските температури като риск за човешкото здраве  – гл. ас. Зорница Спасова от Националния център по обществено здраве и анализи. На фокус: брак ът  – Михаела..

публикувано на 07.02.23 в 06:00

“По първи петли“ на 7 февруари 2023 г. с Давид Калпачки

"Спи градът. Фосфени" – така се нарича първата самостоятелна изложба на младата художничка от Дупница Габриела Попова. Изложбата е експонирана в Градската художествена галерия в Благоевград. Интервю.  До края на месец февруари в сградата на Миннана дирекция в град Перник слушателите могат да разгледат изложбата „Сурова в Брезнишко“. В нея..

публикувано на 07.02.23 в 03:00

„Сюжети от деня“ на 6 февруари 2023 г. с Мария Благоева

Незаконни офроуд състезания тормозят жителите и гостите на гоцеделчевското село Попови ливади. Полиция и общинска власт с общи действия срещу автомобилните гонки. Интервю с кмета на населеното място Иван Караилиев. Какви са възможностите на безработните за реализиране на пазара на труда в Благоевград? Гост в студиото Станислава Поповска,..

публикувано на 06.02.23 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ на 6 февруари с Бойка Браткова

Бизнес средата в България и високите технологии – ще разговаряме с Михаил Илиев, един от организаторите на Първото изложение на високотехнологичните компании, което ще се проведе в АУБ. Възможностите за професионална реализация в сферата на изкуството – ще чуем ръководителите на Шопския танцов ансамбъл „Ради Радев“, Яна и Борислав..

публикувано на 06.02.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 6 февруари 2023 г. с Биляна Славчева

„АКТУАЛНО“ Успя ли личността на Гоце Делчев да обедини българи и македонци? Виктор Стоянов, председател на Фондация „Македония“, за събитията на 4 февруари в Скопие и за предстоящи инициативи на фондацията в югозападната ни съседка. „ЖИВЕЙ НА ЧИСТО“ Ученици от Кюстендил спечелиха  голямата награда на Panda Labs на WWF с..

публикувано на 06.02.23 в 06:00